Nieuwsoverzicht

Nationaal

Arendonk: Raf Kooremans, Annelies Van Looveren en LRV Herenthout bevestigen de verwachtingen op Provinciaal Kampioenschap LRV Antwerpen

11 september 2017

raf-kianaRegerend Provinciaal en Nationaal Kampioen Raf Kooremans (LRV Merksplas), deed op het Provinciaal Kampioenschap van LRV Antwerpen te Arendonk, wat hij nu al drie jaar op rij doet. Winnen. Dezelfde conclusie in de hoogste dressuurreeks  waar Annelies Van Looveren haar 'zoveelste' provinciale titel binnenrijfde. In de hoogste reeks van de groeppsdressuur pakte LRV Herenthout voor het tweede jaar op rij de provinciale ereliten. De negende zege in het lopende LRV-seizoen. Daar wil het achttal van commandant Jef Mariën beslist nog een tiende zege aan toevoegen straks op de Nationale LRV-Kampioenschappen in een organisatie van LRV Vissenaken-Glabbeek. 

Raf Kooremans wint klasse Zwaar

Raf Kooremans, plaatste drie (!) paarden voor de barrage (klasse Zwaar) na twee foutloze omlopen. Nog acht andere combinaties vulden het aantal barragekandidaten aan tot elf. Raf reed met Kiana van het Herdershof (v. Toulon) naar een scherpe tijd. Maar wel een tijd die nog sneller kon. Dat bewees Jeroen Geerts met Atoucha VD (v. Casantos). Hij was twee seconden sneller, maar op de laatste hindernis werd de afstand te moeilijk. Geen provinciale titel maar een vijfde plaats was het harde verdict voor de combinatie van LRV Sint-Lenaarts. Chaouki Rijnders (LRV Herenthout) en Kora (v. Erco van ’t Roosakker) reed naar zilver voor Filip Laenen van LRV Geel Larum met Inka (v. Echo van het Neerenbosch).  Chaouki Rijnders en Kynai van de Hengstenpoel (v. Epleaser van ’t Heike) reed zijn tweede troef naar de vierde plaats. 

De klasse Midden en Licht werden in twee reeksen opgesplitst. In reeks 1 van Midden was er goud voor Sebastian De Beuckelaer (Curiosa van Silco) van LRV Schoonbroek. Anton Willemsen (LRV Kalmthout-Achterbroek) won de tweede reeks met Karlin van 't Vennehof. In Licht was er goud voor Domien De Swert (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Danzel Z (v. Diamant de Semilly) en voor Elke Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) met Gequan van de Bartvelden.

Annelies Van Looveren op 1, 3 en 4 in ZZ

annelies-donsarosIn de individuele dressuur (ZZ) won Annelies Van Looveren net zoals vorig jaar het Provinciaal Kampioenschap. Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ‘t Gestelhof) liep met haar bij de beide jury’s naar een eerste plaats. Ook de plaatsten drie (Gravin van ’t Gestelhof) en vier (John van ’t Gestelhof) waren voor de amazone van LRV Meerhout.  Dat Annelies niet het volledige podium van de ZZ-reeks innam, was de verdienste van de Provinciale springkampioen Raf Kooremans met Highlight (v. Hohenstein). De veelzijdige ruiter heeft een sterk seizoen in de hoogste dressuurklasse achter de rug en mag met ambitie naar het Nationaal Kampioenschap op 1 oktober (LRV Vissenaken-Glabbeek) uitkijken. Kris Daems (LRV Poppel) reed Wo Diablo (v. Diamond Hit) naar de vijfde plaats.

In de klasse Zwaar 2 won Sakina Van Dijck van LRV Schriek met Bonvivant (v. Tolando), provinciaal goud. In de klasse Zwaar 1 was die eer voor Lotte Nestor van LRV Sint-Katelijne-Waver en haar Ferrari (v. Fernando Torres) weggelegd.

LRV Herenthout ongenaakbaar in Zwaar A

herenthoutLRV Herenthout, LRV Sint-Lenaarts en LRV Grobbendonk, in die volgorde mochten drie Antwerpse LRV-verenigingen overkampen in de hoogste klasse groepsdressuur Zwaar A. De volgorde van de voormiddag bleef na het overkampen ook de volgorde van het totaalklassement van het Kampioenschap. Met LRV Herenthout dat zowel in de voormiddag als in de overkamping met duidelijke cijfers won. In de nieuw ingevoerde klasse Zwaar B, viertallen, ging de overwinning naar LRV Oud-Turnhout.

Alle resultaten van het Provinciaal Kampioenschap LRV Antwerpen komen online via www.equester.be - rubriek: 'wedstrijden' - foto's: copyright Dirk Caremans - www.hippofoto.be 

Deel dit bericht: