Nieuwsoverzicht

Nationaal

EK Landelijke Ruiters - Belgisch Team op eerste plaats – Vier Belgische combinaties binnen top-tien na individuele dressuur

28 juli 2017

De Cleene W-TONG17N1980

De Belgische ruiters en amazones hebben alle verwachtingen in de dressuur overtroffen. De vele dressuurtrainingen olv. Nick Van Laer in het traject naar het EK toe hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Na de individuele dressuur blijven de Belgen op de eerste plaats staan. Ze worden nu gevolgd door de Zwitsers en de Duitsers. Het Nederlandse team staat op de vierde plaats, voor Oostenrijk en Groot-Brittanië.

copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be 

Belgen ook individueel op medaillekoers

De eerste plaats is voor de 45-jarige Zwitserse amazone Esther Andres met haar Schwalbenprinz (39.7 ptn.). Op een bijzonder knappe tweede plaats komt Wouter De Cleene (LRV Minderhout) met Boy (Bettel XX). Zij stranden op 43.5. Raf Steegmans (LRV Genk) en Vencor (v. Alabstro) bezetten de vijfde plaats (44,9). Wouter De Cleene en de zeventienjarige  Alaric de Lauzelle (v. Skippy II) staan op een zevende plaats (45.2). Lore Poelmans (LRV Vorselaar) en de thuisgefokte Camelot vh Strateneinde (v. Up to Date), staat op plaats negen (46,9).

Andere resultaten van de Belgische ruiters die één voor één bijzonder sterk presteerden:

12 - Peter Sterkens – Enzo G – 48,5

18 – Bart Hermans – Gorki van de Perdjeshoeve – 50,2

26 – Dirk Smeets – Icarus de Casmir  - 51

35 – Kevin Swaans – Ferrum van de Nachtegale – 54,9

41 – Sven Grouwels – Fenner – 56,6

43 – Thomas Smeyers – Indezz – 57,3

45 - Philippe Van Asselberghs – Esprit - 57, 6

54 – Michiel Arnauts – Idalco – 66,5

 

 

Deel dit bericht: