Nieuwsoverzicht

Nationaal

‘Merchtem’s Got Talent' wint KBC Dream Team Cup

30 mei 2017

merchtemDeze KBC Dream Team Cup is een springwedstrijd, waarbij teams van drie combinaties uit éénzelfde ponyclub tegen elkaar strijden om de felbegeerde startplaatsen voor Jumping Mechelen. Eén combinatie springt een parcours op hoogte 65 cm (enkel A- of B-pony). Eén combinatie springt een parcours op hoogte 85 cm (enkel B-, C- of D-pony) en één combinatie een parcours op hoogte 100 cm (enkel C- of D-pony). In het team moeten minstens pony's van twee verschillende stokmaten zitten en minstens één A of B-pony moet deel uit maken van het team. De beste 8 teams mogen rechtstreeks naar Jumping Mechelen en nemen het in de Nekkerhal opnieuw tegen elkaar op. In Mechelen krijgen de teams hulp van een profruiter met LRV-roots of een LRV-band.

Tien teams van de 55 gingen naar de barrage van de KBC Dream Team Cup. Slechts één team kon ook in de barrage de nul op het bord houden. Zo was ‘Merchtem’s Got Talent' (foto) meteen verzekerd van de eerste plaats en een ticket voor Jumping Mechelen. Achter dit team gaan drie combinaties van LRV Merchtem schuil, namelijk Marthe-Louise Dieu & Belle,  Louis Van Hemelrijck & Jasperina en Vic De Plecker & Donita reden een foutloze barrage op de respectievelijke hoogtes van 65, 85 en 1m.

De tweede plaats ging naar ‘JArBo’ een team van LRV Broechem met Jens De Clerq (Kileander van de Sparappelhoeve), Arno Van Deynze (Misty van Goudveerdegem) en Bo De Clerq met Champion’s Double. Het ELL-team van LRV Herent reed naar een knappe derde plaats. Daarvoor zorgden Ella Cahzak (Rakker), Lisse Thulie (Wannes) en Lana Cahuzak (Gio).

foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.com

 

 

Deel dit bericht: