Nieuwsoverzicht

Nationaal

Zussen Geysen zorgen voor unicum tijdens Bekkevoort II SBB-Competitie voor Jonge Paarden

22 mei 2017

griet-geysenHet moet bijzonder uitzonderlijk zijn dat twee zussen met twee afstammelingen van éénzelfde hengst, uit dezelfde fokkerij, een wedstrijd van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden winnen. Het gebeurde op de tweede door LRV Bekkevoort georganiseerde wedstrijd voor Jonge Paarden. Griet Geysen van LRV Stevoort won met Let’s Go v/h Yzeren Lindenhof (v. Heros v/h Ijzeren Lindenhof) de barrage van de zesjarigen,voor haar zus Leen Geysen (LRV Stevoort) met Lukito v/h yzeren Lindenhof. ‘Het Yzeren Lindenhof staat voor de fokkerij van Jean Jonkmans uit het Limburgse Stevoort. Hans Tuyteleers van LRV Kontich reed zijn zelfgefokte Leni (v. Codex) naar de de derde plaats voor Caroline Decat van LRV Landen met Zina Z (v. Zurich) en Jan Van Biesen van LRV Opwijk met Louque van den Blauwaert (v.Nabab de Rêve).

Niel Vangelder (LRV Assent) en Libelle de Muze (v. Elvis ter Putte), Katrien Cox en Labyrinth van de Grote Haart (v. Kashmir vh Schuttershof), Tanaïs Coenen en Lord Prova (v. For Passion Dive Z), Jo Thiry (LRV Melkwezer) en Lente van ’t Maailand (v. Quinn vd Heffinck) en Jasper Schepers (LRV Meldert) en Adgadance van ’t Gelutt (v. Aganix du Seigneur), bleven tweemaal foutloos in de basisomloop en plaatsen zich voor de barrage.

Dressuur

In de Open-reeks voor zesjarige dressuurpaarden was Mieke Dries onklopbaar. Ze won met Fatamorgana van de Kempenhoeve (v. Quarterback) en ze reed naar de tweede plaats met Fleur van de Kempenhoeve (v. Jazz). Nathalie Van Hemelrijck van LRV Meise Wolvertem reed Guapa de Apache (v. Apache) naar de eerste plaats in de LRV-reeks voor Sarah Vanden Bergh van LRV Merchtem met Fiesta van de Kempenhoeve (v. Bordeaux) en Peter Hoefman van LRV Kasterlee met Lord Gribaldovan vd Netevallei (v. Sir Donovan).

In de Open-reeks voor vijfjarige paarden was er goud voor Lily Vansweefelt (LRV Kortenaken) met Miss Dior van den Bruel (v. Special Agent Amour). In de LRV-reeks was er goud voor Inez Verschooten (LRV Kortenaken) met Miss Nessie (v. Aaron). In de Open reeks voor vierjarigen was de overwinning voor Mieke Dries met Nercos van de Kempenhoeve (v. Weltmeyer). In de LRV-reeks won Raf Van Dijck (LRV Schriek) met Nadua’s Welt van het Veerpont (v. Apache).

Deel dit bericht: