Nieuwsoverzicht

Nationaal

KBC Dreamteam Cup 2017 - Moervelden Broechem

08 mei 2017

De KBC-Dreamteam Cup zal plaatsvinden op  zondag 28 mei 2017 op Hippisch Centrum Moervelden te Broechem. Deze Cup is een springwedstrijd, waarbij teams van drie combinaties uit eenzelfde ponyclub tegen elkaar rijden. De drie combinaties springen daarbij onderstaande hoogtes:

  • één combinatie een parcours op hoogte 65 cm  (enkel A- of B-pony)
  • één combinatie een parcours op hoogte 85 cm  (enkel B-, C- of D-pony)
  • één combinatie een parcours op hoogte 100 cm (enkel C- of D-pony)

In het team moeten minstens pony's van 2 verschillende stokmaten zitten en minstens 1 A of B-pony moet deel uit maken van het team.Bijkomende voorwaarden:

  • een ruiter en/of pony mag maar éénmaal deelnemen
  • pony's die deelnemen aan de nationale wedstrijd jonge pony's, mogen geen deel uitmaken van een dreamteam.

 Wedstrijdvorm :

  • De drie combinaties rijden hun basisparcours (barema A) : eerst alle combinaties op hoogte 65cm, daarna alle combinaties op hoogte 85cm, daarna alle combinaties op hoogte 100cm.
  • Het klassement wordt opgemaakt op basis van het totaal aantal behaalde strafpunten, behaald per  team. Indien er een ex aequo is, vindt uitsluitend voor de eerste plaats een barrage op tijd plaats. Daarbij worden de strafpunten van de drie combinaties opgeteld en enkel de tijd van de combinaties die de hoogte 85cm en 100cm wordt opgeteld. De combinatie, die springt op 65cm, dient binnen de vastgestelde tijd te rijden.
  • Het klassement van de teams, die geen barrage rijden, wordt bepaald door de som van de strafpunten van de drie combinaties en de tijd van de combinatie op 85cm en op 100cm wordt bij elkaar opgeteld.

De 8 beste teams zullen uitgenodigd worden om hun KBC-superfinale, samen met een professionele ruiter te rijden tijdens de Kerstjumping te Mechelen!
 
LRV-WEDSTRIJDREGLEMENT
!!! Opgelet : er wordt gereden volgens het LRV-wedstrijdreglement, waardoor wij wensen te benadrukken dat een safety cap en een bodyprotector bij de springwedstrijden verplicht is.

Deel dit bericht: