Nieuwsoverzicht

Nationaal

Baptist Petillion is nieuwe Nationale LRV-Eventingkampioen in hoogste reeks van de pony’s

29 april 2017

baptist-petilion-actie-kleinLRV Minderhout organiseerde een knappe Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor pony’s. De weergoden zorgen voor ideaal eventingweer, de ponyruiters en amazones bedankten met mooie sport op de terreinen op en rond de Minderhoutste Blauwbossen.  In de hoogste reeks ging zowel het dagklassement als de overwinning in het regelmatigheidscriterium, de AVEVE Eventing Cup, naar Baptist Petilion (foto) van LRV Izegem met Irco.  De tweede plaats, zowel in het dagklassement als in de AVEVE Eventing Cup, was voor clubgenoot Ruben Descheemaker met Katinka van het Wilderhof. In het dagklassement ging de derde plaats naar Mirthe Van Dijck (LRV Rijkevorsel) met Lars. In het regelmatigheidscriterium dat eveneens als het nationaal kampioenschap geldt was het brons voor Robbe Verelst, voor Silke Versmissen van LRV lille met Ardville Timeless Dreams  en Bo Goeman van LRV Gavere met Joe de la Grivardy.

jef-sutherland-kleinHet kampioenschap en eindoverwinning in de AVEVE Eventing Cup,  in reeks 4,  gaat naar Jef Sutherland (foto rechts) van LRV Broechem met Espoir. Zijn zus Julie en Kairo ‘E’ van het Juxschot reed naar de tweede plaats. Ellen Van Massenhove van LRV Torhout reed met Poulabrandy Queen naar brons.

In reeks 3 voor D-pony’s is het goud voor Sien De Witte van LRV Lokeren Heiende met haar Connemara-hengst Irish Boy of Hazeldfield. Bij de C-pony’s was er een gouden medaille en een erelint voor Liesl Heylen van LRV Herenthout met Twix. In reeks 2 is de overwinning en het erelint voor Lore Loenders van LRV Bocholt met Jenny. In reeks 1 wint Fleur Sterckx van LRV Lille het groen-witte erelint.

Deel dit bericht: