Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden – Poppel 2 en Poppel 1

25 april 2017

LRV Poppel organiseerde de eerste twee wedstrijden in het kader van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden 2017. Tot vorig jaar nam LRV Broechem de start van de SBB-Competitie voor zijn rekening maar onder meer de uitbreiding van de Politie- en Brandweerschool op zorgde ervoor dat men op zoek moest naar andere terreinen. Met LRV Poppel heeft de SBB-Competitie alvast een waardig alternatief gevonden. 

panneelsPoppel 2: Bert Paneels wint met Toulon-Dochter bij de zesjarige springpaarden

Op de tweede wedstrijd van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Poppel gingen 26 zesjarige springpaarden naar de barrage na twee foutloze omlopen. Dertien combinaties bleven foutloos in die barrage. De allersnelste was Bert Panneels  met Lavendel van ’t Beetjen (foto). Het achtervoegsel ‘van ’t Beetje’ verwijst naar de fokkerij van Karel Van De Woestijne uit Oppuurs. Lavendel van ’t Beetjen is een product van de hengst Toulon uit een Baloubet du Rouet-moeder.  Tom Stoffelen van LRV Minderhout reed  met Zirocco’s Son Z (v. Zirocco Blue VDL) naar de tweede plaats voor Bart Goetschalckx van LRV Merksplas met Vasco vd Esberg Z (v. Va Vite). Kristof Van Laer (LRV Kasterlee) pakt met Vita de l’Art (v. Erco van ’t Roosakker) de vierde plaats voor Paul Scheirs (LRV Schriek) met Genieta Querly (v. Elvis). Jeroen De Winter reed de BWP-gekeurde hengst Leandro VG (Gitano) net als een week eerder naar een top-tien-plaats. Die top-tien werd volledig gelaat door Andel Caals (LRV Sint-Gillis-Waas) – Leffe van de Zandloper (v.Houston), Leen Geysen (LRV Stevoort) – Lukito vh Yzeren Lindenhof (v. Heros vh IJzeren Lindenhof), Rob Brosens – Casisila DH Z (v. Cupido) en Jeroen De inter met L’Innocence van ’t Meulenhof (v. Diamant de Semilly).

Volgende combinaties bleven eveneens foutloos in de barrage:

DE MUYNCK MATTHIAS - LRV BASSEVELDE - LUNA VAN HET DENNEHOF – v. PRINCE VAN DE WOLFSAKKER

VAN MASSENHOVEN WALTER - SCHOONBROEK - LA LUNA VAN 'T ROOSAKKER – v. ECHO VAN T SPIEVELD

COOMANS STEPHANIE - SINT JORIS - LADY CHIN - V – v.  CHIN CHIN

Regelmaat in de dressuurreeksen

De dressuurreeks voor zesjarige paarden ‘Open’ leverde dezelfde top-drie op als een week eerder. De zegeging naar Luna van de Nethe (v. Sir Donovan x Lord Sinclair I) onder het zadel van Gigi Van Der Leest. De tweede plaats was Stijn Rombouts van LRV Sint-Leenaarts met Lars van de Hoenderhoeve (v. Negro). Mieke Dries en Fleur van de Kempenhoeve (v. Jazz) reden naar het brons. In de LRV-reeks was het goud ook opnieuw voor Inge Borgmans van LRV Arendonk met haar Lady Donovan van d’Egge (v. Sir Donovan). Isabelle Van Laer van LRV Kasterlee reed met La Quenta de l’Art (v. Cantos) naar de tweede plaats voor haar clubgenoot Peter Hoefman met Lord Donovan vd Netevallei (v. Sir Donovan).

In de Open-reeks van de vijfjarige dressuurpaarden was Mieke Dries met Golddream van de Kempenhoeve opnieuw de beste. Ze won met dit product van Jazz ook al een week eerder. Gigi Van Der Leest en Hilbria (v. Charmeur) werd tweede voor Wilma Van De Werken met Harley (v. Bretton Woods). In de LRV-reeks was er goud voor Nele Blindeman van LRV Moerzeke met Holanda van ’t Spoor (v. Chippendale) voor Martine Michiels van LRV Heist op den Berg met Mariebelle (v. Lissaro van de Helle) en Ludo Van de Mierop van LRV Wortel met Hamiero (v. Apache).

Bij de vierjarigen-open was de overwinning voor Maarten Aerts van LRV Herselt met Jack Daniel’s van de Zandzee (v. Johnson).  In de LRV-reeks ging die eer naar Benthe De Houwer van LRV Merksplas met H-Navarone van het Kievitsen (v. Fantast van de Kempenhoeve).


 

Poppel 1 : Rik Heylen wint met Va-Vite zoon bij de zesjarige springpaarden
 
rik-heylenIn de reeks voor zesjarige springpaarden, kwamen 110 combinaties aan de start. Daarvan bleven er 19 dubbel-foutloos. In de barrage konden nog eens 11 combinaties foutloos blijven. De ruin,  La Vite – Rockefeller was de snelste onder het zadel van Rik Heylen (LRV Lille). La Vite – Rockefeller is een zoon van Va Vite uit een Quavarotti-moeder en werd gefokt Johan Heylen in Wiekevorst.  Tom Mortelmans van LRV Peulis reed Libertina (v. Cador) naar de tweede plaats voor Toon Raeymaekers  van LRV Kasterlee met Gracile (v.Quasimodo van de Molendreef). Koen Cerpentier van LRV Moerbeke Waas en zijn zelfgefokte Lotus van D’Abelendreef (v. Eldorado van de Zeshoek) reed naar de vierde plaats. Nick Adriaensen van LRV Rijkevorsel en Labelle vd Middelstede ( v. Emerald van ’t Ruytershof) reed naar een knappe vijfde plaats en zag, Laurens Matthysen van LRV Wuustwezel met de bij de familie Adriaensen gefokte, Lausanne vd Middelstede (v. Flamenco Desmilly) zesde worden. Jeroen De Winter (Leandro VG – v. Gitano), Christoph Verheyen (La Coruna de Muze – v. Nabab de Reve), Bart Goetschalckx ((Vasco vd Esberg Z – Va Vite), Matthias De Muynck (Luna van het Dennehof – v. Prince van de Wolfsakker) en Kelly Vercauteren (Lingapore van de Rhamdia Hoeve – v. Singapore) bleven eveneens foutloos in de barrage en pakten respectievelijk de plaatsen zeven tot en met 11.

Sir Donovan- en Jazz-afstammelingen overheersen in dressuurreeksen

In de dressuurreeks voor zesjarige paarden ‘Open’ ging de zege  Luna van de Nethe (v. Sir Donovan x Lord Sinclair I) onder het zadel van Gigi Van Der Leest. De tweede plaats was Stijn Rombouts van LRV Sint-Leenaarts met Lars van de Hoenderhoeve (v. Negro). Mieke Dries en Fleur van de Kempenhoeve (v. Jazz) reden naar het brons. In de LRV-reeks reed Inge Borgmans van LRV Arendonk naar goud met haar zelfgefokte Lady Donovan van D’ Egge (Sir Donovan x Balzflug). Els Govaerts en Luna – G (v. Jazz) reden naar een tweede plaats voor Isabelle Van Laer van LRV Kasterlee met La Quenta de L’Art (v. Cantos).

Bij de vijfjarige dressuurpaarden was de zege in de Open-reeks voor Mieke Dries met Golddream van de Kempenhoeve (v. Jazz). In de LRV-reeks was er goud Inge Deckx van LRV Dessel met Miracle Messi (v. Sir Donovan). In de reeks Open bij de vierjarigen was het duo Maarten Aerts (LRV Herselt) met Jack Daniels van de Zandzee (v. Johnson) de beste. In de LRV-ring was die eer voor Yinthe Van De Ven van LRV Geel Larum met No-Limit CV (v. Don Tango B).
 

Alle resultaten van Poppel 1 en 2 staan online via www.equester.be - rubriek: 'wedstrijden’

Deel dit bericht: