Nieuwsoverzicht

Nationaal

Eventingruiters houden generale repetitie voor Nationale Finales AVEVE Eventing Cup

25 april 2017

julie de bolleDe LRV-eventing-ruiters/amazones hielden een week voor de Nationale Finales van de AVEVE Eventing Cup in Minderhout, generale repetitie in Gavere op de mooie terreinen van de familie Verwimp.  In de klasse Zwaar maakte Julie De Bolle (foto) van LRV Affligem indruk. Ze won met haar Calipso van het Vitseroel (v. Virus de Laubry). Julie en Calipso waren de enige combinatie die in de cross-country foutloos en binnen de tijd kon finishen. De tweede plaats ging naar Sven Grouwels van LRV Langdorp met Indiva van de Langeweg (v. Henessy XO) voor Rik Van Vaerenberg van LRV Kerksken let Indira (v. Jeff D’Or). Sted D’Hoker van LRV Haaltert reed naar een vierde plaats met Keep Safe G Z (Kashmir van Schuttershof) voor zijn clubgenoot Joachim Clompen met Chirana Z (v. Coriano Z).

In de klasse Midden was het goud voor Luc Rens van LRV Herselt. Luc reed een knappe dressuurproef en bleef foutloos in de cross met zijn Fanne van het Hulsthof (v. Pavarotti v/d Helle). Thuisruiter Jarno Verwimp reed met Dabiola M (v. Indoctro) naar de tweede plaats, voor zijn clubgenoot Mathias Naert met Jannes van ’t Spoel.

Baptist Petillion wint in hoogste ponyreeks

In de hoogste reeks bij de pony’s (reeks 5) ging de zege in een sterk bezette ring naar Baptist Petillion (LRV Izegem) met Irco. Bo Goeman van LRV Gavere en Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater) pakte een zilveren medaille voor Lissa Van Mulders (LRV Galmaarden) met Nonstop. Anne Van Dijck van LRV Gierle en Jumper reden naar plaats vier en Daan Schellekens van LRV Sint Lenaarts maakte met Harmonie H (v. FS Harry Potter) de top vijf compleet.

In reeks vier was er gedeeld goud voor broer en zus, Jef en Julie Sutherland. Jef had Espoir  onder het zadel en Julie reed Kairo “E” van het Juxschot. Ze bleven allebei op hun dressuurscore staan na het cross- en springonderdeel. 

foto: Dirk Caremans - alle Resultaten: www.equester.be - rubriek 'wedstrijden' 

Deel dit bericht: