Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV rouwt ... Eventingwedstrijd LRV Lummen wordt afgelast

03 april 2017

LRV Vechmaal 02042017 Jelle Mentens GantheWat zondag startte als een mooie zonnige wedstrijddag, eindigde heel abrupt. Sport en passie maakten plaats voor verdriet en verslagenheid. Naderhand werd alles keer op keer opnieuw geanalyseerd met alle betrokken partijen, maar iedereen had voor, tijdens en na het ongeval al het mogelijke gedaan wat men kon. Niets was aan het toeval overgelaten en niets had dit fatale ongeval kunnen vermijden. Een schrale troost, want het brengt Jelle niet terug.

Dat niet enkel onze gehele LRV-organisatie enorm getroffen is door het verlies van Jelle, getuigen alle berichten die massaal binnen stromen en de sociale media bedekken. Vanavond kwam het provinciaal bestuur LRV Limburg dan ook samen met de organisatie van vorig weekend LRV Vechmaal, de getroffen rijvereniging LRV Meldert, de organiserende rijvereniging LRV Lummen en het nationaal bestuur om te beraden of LRV de eventingwedstrijd van komend weekend, zondag 9 april te Lummen, al dan niet dient af te gelasten.

 

LRV Lummen heeft contact opgenomen met de ouders, waarbij de ouders hebben benadrukt dat Jelle zou gewild hebben dat de cross country zeker zou doorgaan. Ook LRV Meldert heeft benadrukt hoe belangrijk dat de eventing wel was voor Jelle. Zo reed zij geen enkele winterwedstrijd mee, om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het voorjaarseventingseizoen. De LRV-verenigingen van Limburg werden ook bereid gevonden om LRV Lummen ten volle te ondersteunen in hun organisatie.

De beslissing lag echter zeer moeilijk. Niemand van ons heeft het 'perfect antwoord' op deze tragische situatie. Wij beseffen dan ook dat hier geen 'juiste' beslissing is, want onze hele organisatie is in shock en deze beslissing kan niet louter rationeel genomen worden. We zijn hierbij dan ook zeker niet over één nacht ijs gegaan, want we willen niets liever dan Jelle te eren en haar ouders te ondersteunen. Aangezien wij echter op zaterdagmiddag afscheid nemen van Jelle en dit afscheid zeer emotioneel geladen zal zijn voor elk lid van het gehele gewest Lummen is dan ook unaniem met alle partijen beslist om de wedstrijd van komend weekend af te gelasten.

Geheel LRV Limburg staat reeds jaar en dag garant voor de vele mooie eventingwedstrijden, die de LRV-kalender een heel jaar lang kleuren. Is deze beslissing een spijtige zaak voor de ruiters en de paardensport, wellicht wel, want ook LRV Lummen is gekend voor zijn knappe wedstrijden. Maar op menselijk vlak, hopen wij van ganser harte dat wij ook bij deze op massaal begrip mogen rekenen. Dit gehele gewest en alle betrokken partijen hebben tijd nodig om dit verdriet te verwerken en te rouwen. We kunnen en mogen niet verwachten dat deze vrienden van Jelle amper een aantal uren na haar afscheid paraat staan om ruiters te verwelkomen.

Bij LRV zijn we één grote familie en op de voorjaarsvergadering van LRV Limburg van vanavond is nogmaals gebleken hoe belangrijk het is dat we samen komen om dit verlies samen te verwerken, want dit verlies heeft ons allen enorm getroffen. Op provinciaal niveau zal er dan ook binnen enkele weken een gepast herdenkingsmoment georganiseerd worden. Op nationaal niveau zouden wij alle ruiters, die zullen geselecteerd worden voor de nationale finale van de AVEVE Eventing Cup te Minderhout op 29 en 30 april 2017, alvast willen vragen om een zwarte band te dragen ter ere van Jelle.

Aan familie en vrienden van Jelle wensen we heel veel sterkte toe in deze bijzonder moeilijke dagen.

Deel dit bericht: