Nieuwsoverzicht

Nationaal

Rob Everaert eerste Z-winnaar van 2017

27 maart 2017

rob-everaert-initiatiefVoor de eventers uit de reeks Zwaar, breken bijzonder belangrijke weken en maanden aan. Van 27 tem. 30 juli staat het Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters te Tongeren op het programma. Voor verschillende ruiters en amazones, blijft deelnemen aan zo’n tweejaarlijks EK een levenslange ambitie. Nu het EK na 14 jaar nog is naar België komt, wil iedereen die op Z-niveau rijdt er maar al te graag bijzijn. De plaatsen zijn echter beperkt en dus worden de komende weken cruciaal voor wie EK-ambitie heeft. Op 30 april 2017 vindt te Minderhout het Nationaal Kampioenschap LRV-Eventing plaats, dat wordt een belangrijk ijkpunt in het traject naar Tongeren toe. 

In Overpelt stonden de eventers van de hoogste LRV-reeks, voor het eerst aan de start na een lange winter. Net geen dertig combinaties schreven zich in, in de hoogste LRV-reeks. Na de dressuur stond Calle Poelmans (LRV Vorselaar) aan de leiding met haar Isolde van het Strateneinde (v. Massimo). Calle maakte haar debuut in de hoogste reeks en gaf meteen haar visitekaartje af. In de cross liep Calle tegen tijdsfouten op maar haar debuut op het hoogste LRV-niveau was alleszins geslaagd. Ook voor Rob Everaert (foto) van LRV Mol-Achterbos werd het een mooie en geslaagde dag in de Overpeltse Holven. Hij won na een sterke dressuurproef, foutloze cross en foutloos springparcours met zijn Initiatief van de Kievitsdriessen (v. Nevado van de Rostal). Rob was tijdens de laatste twee EK’s al een vaste waarde in het team en hij wil er ook in Tongeren heel graag bij zijn.

De tweede plaats ging naar nationaal kampioen Wouter De Cleene (LRV Minderhout) met Alaric de Lauzelle (v. Skippy II). Met Alaric en Boy (Bettel XX) heeft Wouter alvast twee competitieve paarden onder het zadel. Julie De Bolle (LRV Affligem) maakte met haar Calipso van het Vitseroel (v. Virus de Laubry) ook indruk. Ze reed een zeer degelijke dressuurproef, bleef foutloos in de cross-country en moest alleen in het springen enkele tijdsfouten incasseren. Julie reed naar een bronzen medaille in Overpelt en was daar heel tevreden mee. Philippe van Asselbergs (Esprit) van LRV Assent en Sven Grouwels (Indiva van de Langeweg) van LRV Langdorp, nog twee jongens met EK-ervaring, reden naar plaats vier en vijf. Tim Ooms (Equina van de Buitenheide)van Mol-Achterbos pakte plaats zes, voor Ronny Smet (Gina v’t Plutonia Hof) van LRV Kieldrecht Vrasene. De achtste plaats was voor Sarah Vandenzavel (Ito v/h Panishof). Zij zal als lid van de organiserende vereniging, LRV Riksingen, maar wat graag deel uit maken van de Ek-selectie. Calle Poelmans strandde op de negende plaats voor Stefaan Vierendeels (Figor de Bogaerde) van LRV Pepingen.

In de klasse Midden, die over twee ringen werd verdeeld, was er goud voor de Nederlandse amazone Lieke Van Der Werf met Champ de Tailleur en voor de zestienjarige Benoit Petillion van LRV Passendale met Eros van de Steenakker (v. Canadian River).

In de L-reeksen deden de Nederlandse amazones Myrle Schoones (Dimitri), Laura Hoogeveen (Bellisima) en Dianne Seuren (Wequitana) het bijzonder goed met een overwinning in hun respectievelijke ring. Twee L-ringen leverde een overwinning voor een LRV-ruiter op. Die eer was voor Wim Verheyen (Coldstream D'Hessy) van LRV Merksplas en Wesley Bex (Da Vinci) van LRV Meldert.

(foto: Dirk Caremans)

Deel dit bericht: