Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wie zijn de Nationale LRV-Indoorkampioenen barema-A bij de pony's?

11 maart 2017

D-middenDe Barema-A-wedstrijden leverden spannende ponysport op in de Ruiterschool. In de Klasse D-Midden gingen 15 combinaties naar de barrage. Vier bleven foutloos. De snelste was Robbe Schelfaut (LRV Moerzeke) die met Medina van de Bochten (v. Vedet van de Vondelhoeve) als eerste was gestart. Hij zette meteen een bijzonder sterke richttijd neer waarop alle andere combinaties hun tanden stuk beten. Laura Petit (LRV Mersplas) pakte zilver met Magical Feeling v Stal “D” Hoe (v. Kanshebber). Ylona Thys (LRV Vlijtingen) reed met Kantje’s Ellard (v. Poppings Macho) naar brons voor Lander Wynants (LRV Westerlo) en Rania Dindane (LRV Sinaai).

In de klasse C-Midden was het Nationale goud voor Lente Dierickx met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve).

C-midden-prijsLente koos voor een opvallende route in de barrage en dat leverde haar mede dankzij een snelle en foutloze rit dus een nationale titel op.  Lotje Van Hees van LRV Pulderbos en Waaie Q Etoyca (v. Templedruid Kyan) pakten zilver voor Lynn De Vylder (LRV Overbroek) met Bijoux (v. Nabor). Jarne Francken (LRV Rijkevorsel) en Julie Schoonbaert (LRV Torhout) maakten de top-vijf volledig.


b-lichtIn de klasse B-Licht kwam stijlkampioene Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) (foto rechts), met haar Oilily van het Rozendaelhof als allerlaatste in de barrage (met 15 kandidaten) aan de beurt. Ze bewees meteen dat stijlruiters/amazones ook bijzonder snel kunnen gaan. Ze was drie volle seconden sneller dan de nummer twee, Kiano Teirbrood van LRV Sinaai met Best-Mix Kastanaki. Lien De Dycker (LRV Vissenaken Glabbeek), een van de jongste amazones in het kampioenschap, reed naar de derde plaats met Freemanca van het Avenhof (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Lauren Blommaert (LRV Opwijk) en Louise Lenaarts (LRV Vissenaken Glabbeek) pakten plaats vier en vijf. Zeven van de vijftien barragekandidaten bleven foutloos in deze spannende wedstrijd.

D-Licht-prijs-zussen-spits

In de klasse D-Licht beleefden de tweelingzussen Spits een uitzonderlijke namiddag. Lauranne won met Hightrick (v. Halifax) en Catherine maakte het feest bij LRV Koningshooikt en de familie Spits-Ceulemans helemaal compleet met Sunny. De derde plaats ging naar West-Vlaanderen met een eerste plaats voor Auri Callewaert (LRV Ardooie) en Corry II.  In de klasse C-Licht  was het goud voor Lotte Buntinx van LRV Opoeteren met Albrecht’s Hoeve Rian. Ook de tweede plaats was voor LRV Limburg. Ylona Thys van LRV Vlijtingen en haar Quintana F (v. Heerbaan’s Falco) waren sneller dan Nell Delgouffe van LRV Meise Wolvertem met Driehoek’s Jay. 

c-licht-prijs

 

Deel dit bericht: