Nieuwsoverzicht

Nationaal

Team van Aquarel van de Looiseheide wint 21e Breeders Cup

07 maart 2017

breederscupDe Antwerpse Breeders Cup is het geesteskind van Laurent Spits die 21 jaar geleden sport en fokkerij dichter bij elkaar probeerde te brengen. Gezien het succes en de massale opkomst van het publiek voor deze wedstrijd met teams van nakomelingen uit een zelfde stammerrie,  bleek het idee van Laurent Spits een absolute voltreffer en een meerwaarde voor het Provinciaal Indoorweekend van LRV Antwerpen.

De 21e Breeders Cup op de vrijdagavond voor de Provinciale Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen, leverde een barrage op met 10 stammen. Daarbij twee stammen die de Breeders Cup al twee keer konden winnen.

De alombekende Hendi-stam van Jef Adriaensen en de Celica-stam van Leo Van Laer. De Hendi-stam was dit jaar zelfs dubbel vertegenwoordigd met de Unique van de Middelstede-stam van Stefan Pillot uit Meer, die 3 dochters uit deze merrie had ingeschreven. Unique is een kleindochter van Hendi en dochter van Queen d'Azur van de Middelstede. Ook uit een andere dochter van deze Queen d’Azur van de Middelstede, had Jef Adriaensen trouwens nog tweede merriestam ingeschreven (Eclipse vd Middelstede).

Van twee stammen bleven ook in barrage alle 3 de combinaties foutloos. Maar een snelle barrage van Yves Vervoort en Jan Stoffelen zorgde voor de overwinning van Aquarel van de Looiseheide (Flamenco de Semilly x Irish Taxi XX) van de Bvba Eykens-Stessens. Bijzonder is dat de 17-jarige merrie zelf deel uitmaakte van de equipe en dat ze bovendien foutloos was en de snelste tijd neerzette. Deze merrie heeft trouwens een fatsoenlijk fokkerijpalmares met maar liefst negen BWP-ingeschreven veulens. De stam van Frans Van Dyck, Bohème van de Ganzenakker werd knap tweede , gevolgd door de Celica-stam van Leo Van Laer. De Ulanka-stam van Jan Mertens uit Baarle Hertog reed naar de vierde plaats voor de Trivial-stam van Kris Aernouts. Deze merrie heeft maar liefst dertien veulens ter wereld gebracht.

Ter info: de 22 stammerrie's waren samen goed voor ongeveer 200 BWP-ingeschreven veulens, of gemiddeld bijna 9 per merrie.

Deel dit bericht: