Nieuwsoverzicht

Oost Vlaanderen

Gert Geeroms is nieuwe Oost-Vlaamse Provinciale LRV-Indoorkampioen

07 maart 2017

gertgeeromsHet Oost-Vlaams LRV-Indoorkampioenschap, kreeg een internationaal tintje. De beste LRV-combinaties van het afgelopen indoor-seizoen verzamelden immers in Manege Westdorpe, net over de Nederlandse grens.

In de klasse Zwaar, bleven na de eerste omloop vijf combinaties foutloos. Na de tweede, bleven er daar nog drie van over. Lander De Guchtenaere (LRV Eksaarde Doorslaar), koos voor net iets teveel zekerheid, hij incasseerde met Future (v. Arpeggio) één tijdsfout en kon dus niet meestrijden in de beslissende barrage. In die barrage kon geen van de drie kandidaten overigens foutloos blijven. Gert Geeroms (foto) (LRV Kerksken) kon met G&G Attentive Z (v. Argentinus) de schade beperken tot één springfout. Dat was meteen goed voor het erelint en de bijhorende provinciale titel.

Zijn twee concurrenten, kwamen immers met twee fouten uit de barrage. Sam Van Steelandt (LRV Sint-Niklaas) zette wel de kortste tijd neer met Hebe van de Dorpshoeve (v. Dulf van den Bisschop). Het leverde hem zijn eerste provinciale zilver in de klasse Zwaar op. Zijn clubgenoot Maarten Maes en Gambo (v. Canadian River) pakten brons. Lander De Guchtenaere pakte met zijn puntje tijdsoverschreiding de vierde plaats voor Amber Goethals en Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) die in de voormiddag één springfout had laten optekenen, maar in de namiddag een knappe foutloze omloop neerzette.

In de klasse Midden, bleven 9 combinaties dubbel foutloos. Daarvan konden er 3 combinaties dat nog is overdoen in een spannende barrage. De snelste was Elien Raemdonck van LRV Moerzeke die met Fara Droeshout (v. Tenor Mancias) ondertussen haar derde opeenvolgende provinciale LRV-titel pakte. Een bevestiging van de goede vorm waarin de combinatie zit na de knappe prestaties van een week eerder tijdens de CSI2* van Flanders Horse Expo te Gent. De tweede plaats ging naar Jonathan Herman (LRV Wachtebeke) met Herco van het Overlede Goed (v. Wandor van de Mispelaere). Amber Goethals reed met de thuisgefokte Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte) naar de derde plaats voor Bart Temmerman (LRV Kalken) met Jativa van de Leenwege (v. Vaillant) en Jonas Berkers (LRV Zele) met Denver de Lys (v. Up Chiqui).

In de klasse Licht gingen er 27 (!) combinaties naar de barrage. Wie wilde winnen moest dus bijzonder snel en handig zijn. Bjorn Van Uytvanck (LRV Eksaarde Doorslaar) zette de snelste tijd neer van alle barragekandidaten en bleef bovendien foutloos met Letitia van de Meerputhoeve (v. Bigarreau du Cap). Femke Dhoore (LRV Sinaai) had met haar Elias de Mariposa (v. Querlybet Hero) net iets meer tijd nodig, zij finfishte foutloos op de tweede plaats voor regerend Nationaal Indoorkampioen Thomas De Cock van LRV Eksaarde Doorslaar met Lanson R (v. Echo van Spieveld). Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas) pakte een vierde plaats met zijn zelfgefokte Lotus van D’Abelendreef (v. Eldorado van de Zeshoek). De top-vijf werd afgesloten door zijn clubgenote Jolien Vermeire met Falko (v. Vigo d’ Arsouilles).

foto: www.caremans.com

 

Deel dit bericht: