Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ten Ankers Bileander en Principal Dream leveren winnaars 14e Nabor Cup

28 februari 2017

ereprijs remi snoeys-kleinDe Nabor Cup die nu al voor de veertiende keer het Provinciaal Indoorweekend voor de pony’s opent, is een wedstrijd voor teams waarbij de vader van de deelnemende pony’s de bindende component is. In deze editie 2017 stonden maar liefst 36 teams aan de start. Dertien teams bij de ‘Kleine Maat’ en 23 teams bij de ‘Grote Maat’. De teams, bestaande uit 3 combinaties, springen bij de ‘Kleine Maat’ een parcours van 60-70-80 cm. Bij de ‘Grote Maat’ wordt er gesprongen op een hoogte van 80, 90 en 100 cm.

In de reeks ‘Kleine Maat’ was de zege voor het ‘Ten Ankers Bileander-Team’. Zij waren de snelste van tien barrageteams. Voor de overwinning zorgen Bjarne Geysen met Choucho en Joppe Van Dijck met zijn twee bekende pony’s Ive van de Delthoeve (BRP-ponyhengst) en Habibi van de Delthoeve die voor een bijzonder sterke tijd zorgde. Het is op veertien edities meteen de achtste keer dat een afstammelijgen-groep van Ten Ankers Bileader de overwinning haalt. De tweede plaats ging eveneens naar een team van Ten Ankers Bileander. De derde plaats was voor afstammelingen van Goldfinger.

 

In de reeks ‘Grote Maat’ ging het goud naar een team met pony’s die Principal Dream van de Delthoeve als vader op hun BRP-stamboekpapier hebben staan. Het is de eerste keer dat deze hengst die sinds kort door het leven gaat als Elitehengst voor een winnende equipe zorgt. Voor de overwinning zorgden Hanne Van Hoeck met Liana vd Delthoeve, Amilie Vanderbruggen met Muze van de Delthoeve en Louise Meyvis met Mijoux van het Achterhof. Zij moesten als eerste van start in een barrage met 12 teams, maar geen van de achtervolgers kon nog aan de tijd van dit team. De tweede plaats was voor een team van Emmickhoven’s Diego. De derde plaats ging naar een afstammelingengroep van Kanshebber.

 Ereprijs Remi Snoeys

De Nabor Cup is ook het moment waarop de ereprijs Remi Snoeys (foto) wordt uitgereikt. De ererprijs Remi Snoeys huldigt twee verdienstelijke fokkers op basis van de deelname aan de Nabor Cup en de resultaten op de LRV-tornooien van het voorbije jaar. In de reeks 'Kleine Maat' gaat die eer naar Little Choopy (v. Cadet) die gefokt werd bij de familie Kenis uit Beerse en eigendom is van Steven Vets uit Itegem. Ook de moeder van deze pony haalde in het verleden al de Ereprijs Remi Snoeys. In de reeks ‘Grote Maat’ is de ereprijs voor Maradonna van het Strateneinde (v. Emmickshoven Diego). ‘Van het Strateneinde’ verwijst naar de fokkerij van de familie Poelmans uit Vorselaar. Op dit moment is Maradonna in eigendom van Eline De Stoppeleire Eline. De moeder van Maradonna liep succesvol in de klasse D-Midden in LRV.

Deel dit bericht: