Nieuwsoverzicht

Antwerpen

Provinciaal Kampioenschap Pony’s LRV Antwerpen:

28 februari 2017

Jarne Francken pakt  drie Provinciale titels, Lynn De Vylder twee

oililyIn Rijbaan Kraaienhorst te Brecht verzamelden de beste ponycombinaties van LRV Antwerpen voor het Provinciaal Indoor-Kampioenschap van LRV Antwerpen.

De eerste kampioen van de dag werd Caroline Van Rossum (foto) van LRV Zoersel met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Zij won het ‘stijlrijden’ in de klasse B-Licht voor Jens De Clercq van LRV Broechem met Kileandervd Sierappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander) en Marthe Sterckx van LRV Lille met Plum van Blommerschot. In de klasse C-Licht was het goud in het ‘stijlrijden’ voor Lauranne Spits (LRV Koningshooikt) met Kiliwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve). In de klasse D-Licht ging het ‘stijlgoud’ naar Jarne Francken van LRV Rijkevorsel met Prestige van het Avenhof (v. Ive van de Delthoeve).

In de klasse C-Midden was het diezelfde Jarne Francken die kon winnen. Hij reed met Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker van de Wezelse Heihoeve) naar het goud. Lore Verheyen (LRV Sint-Lenaarts) kwam aardig in de buurt met Induna. Ze reed naar een tweede plaats voor Lynn De Vylder van LRV Overbroek met Bijoux (v. Nabor).

In de hoogste reeks, D-Midden,  bevestigde Jarne Francken zijn reputatie als absolute stijlruiter. Hij pakte ondertussen zijn derde provinciale titel, met Galant (v. Emmickhoven’s Diego). Silke Versmissen van LRV Lille reed J’Adore Dior (v. Neron) naar zilver, voor Laura Petit van LRV Merksplas met Magical Feeling V Stal “D”Hoe (v. Kanshebber).


 

In de klasse B-Licht gingen veertien combinaties naar de tweede fase. Daarvan bleven er opnieuw zeven foutloos. De snelste was Janou Geentjes van LRV Gierle met Bodyguard (v. Ten Ankers Bileander). Ze won voor Caroline Van Rossum van LRV Zoersel met haar Oilily en Marie Van Dijck van LRV Broechem emt Limithe (v. Ten Ankers Bileander). In de klasse C-Licht ging de Provinciale titel naar Emilie Moris van LRV Itegem met Pretty Dream van de Bartvelden (v. Principal Dream van de Delthoeve). In de reeks D-Licht was het provinciale goud voor Catherine Spits van LRV Koningshooikt met Sunny.

 In C-Midden gingen zeven combinaties naar de barrage. Vier combinaties bleven foutloos. Lynn De Vylder (LRV Overbroek) reed dankzij een bijzonder snelle barrage naar het goud met Bijoux (v. Nabor). Jarne Francken was met Fieke net niet snel genoeg om zijn vierde titel van de dag te pakken. Hij werd knap tweede voor Dylan Wynants van LRV Westerlo met Lara.

In de reeks D-Midden konden tien combinaties zich voor de beslissende barrage plaatsten. Daarin profiteerde Lynn De Vylder van het vertrouwen dat ze net voordien had getankt door C-Midden te winnen. Ze reed opnieuw naar een foutloze barrage en bovendien was de amazone van LRV Overbroek veruit de snelste met Luca. Amelie Vanderbruggen reed met Bengel van de Kapel (v. Saporos) naar een tweede plaats, voor Hendrik Van Hees van LRV Pulderbos met Elcaro “F” van het Juxschot (v. Kantjes Fahran).

Deel dit bericht: