Nieuwsoverzicht

Nationaal

Startlijsten Nabor Cup

21 februari 2017

Affiche Nabor 2017-page-001Naar jaarlijkse gewoonte wordt aanstaande zaterdag de Nabor Cup georganiseerd, ondertussen reeds de 14e editie.  Voor deze wedstrijd, van afstammelingen van ponyhengsten, vergelijkbaar met de Darco-Cup voor de paarden, kan men teams van 3 nakomelingen van dezelfde BRp-gekeurde of 3 BRp-geboren nakomelingen van dezelfde niet-BRp-hengst (! Wijziging t.o.v. 2016) inschrijven.

Wij verwelkomen 36 equipes met 3 BRp-nakomelingen van dezelfde ponyhengst. Dat deze wedstrijd de naam meekreeg van de hengst Nabor is niet toevallig. De initiatiefnemers waren ervan overtuigd dat deze ponyhengst één van de ambassadeurs van de ponyfokkerij van de Belgische Rijpony is. Deze ‘stempelhengst’ kreeg ook internationale waardering met in Frankrijk goedgekeurde afstammelingen. Een hart onder de riem van de ponyhengstenhouders die vaak met veel enthousiasme en overredingskracht zorgen dat kandidaat-fokkers een weloverwogen keuze van de ponyhengst maken.

Deze wedstrijd zal doorgaan in de Kraaienhorst te Brecht. Dit jaar zal deze wedstrijd doorgaan op zaterdag 25 februari 2017. Er zal om 9.30 uur gestart worden met de pony’s kleine maat. Het is een barema A-wedstrijd, waarbij een eventuele barrage voor de eerste plaats de drie combinaties opnieuw in het parcours komen. Deelnemers dienen zich voor aanvang van de wedstrijd ter plaatse aan te melden, en ontvangen dan een aandenken. Kleine maat dienen te bevestigen voor de aanvang kleine maat en grote maat dienen te bevestigen voor de aanvang grote maat.

Het inschrijvingsgeld (3 euro per combinatie) moet ter plaatse betaald worden !

Deel dit bericht: