Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nabor Cup 2017

17 januari 2017

naborNaar jaarlijkse traditie  wordt in 2017 opnieuw de Nabor Cup georganiseerd, ondertussen reeds de 14e editie. De Nabor Cup vindt plaats op zaterdag 25 februari 2017 in Rijbaan Kraaienhorst te Brecht.

De Nabor Cup is een wedstrijd voor afstammelingen van ponyhengsten, vergelijkbaar met de Darco-Cup voor de paarden. Voor deze wedstrijd kan men teams van 3 nakomelingen van dezelfde BRp-gekeurde of 3 BRp-geboren nakomelingen van dezelfde niet-BRp-hengst (! Wijziging t.o.v. 2016)


Affiche Nabor 2017-page-001Inschrijven.

Zij worden onderverdeeld in de stokmaatcategorieën van de BRp-stamboekwerking :

-          kleine maat (pony’s kleiner dan 1.32m) springen parcours van 60 – 70 – 80 cm

-          grote maat (pony’s van 1.32m of groter) springen parcours van 80 – 90 – 100cm

Diegene die de equipe aanmeldt, en dat kan in principe iedereen, bepaalt zelf welke ponycombinatie welk parcours springt.

 Wedstrijd

Het is een barema A-wedstrijd, waarbij een eventuele barrage voor de eerste plaats de drie combinaties opnieuw in het parcours komen. Om de wedstrijd vlot te kunnen laten verlopen mag een ruiter maximum 2 pony’s per team rijden en maximum in 3 teams deelnemen. Verder wordt er volgens de LRV-reglementen gereden.

Dit jaar zal deze wedstrijd doorgaan op zaterdag 25 februari 2017 (waarbij er vermoedelijk omstreeks 10.00 uur zal gestart worden met de pony’s kleine maat) in de Kraaienhorst te Brecht.

Deelnemers dienen zich voor aanvang van de wedstrijd ter plaatse aan te melden, en ontvangen dan een aandenken. De pony’s MOGEN gevlochten zijn.

Inschrijvingen

Deelname aan deze wedstrijd kost 3 euro per combinatie. Dit wordt aangerekend via de financiële fiche van de vereniging. Inschrijvingen moeten gebeuren via het bij de omzendbrief bijgevoegd inschrijvingsformulier naar r.laeremans@lrv.be en moeten ten laatste op zondag 12 februari 2017 om 24 u toekomen op het LRV-secretariaat.

Omdat de deelnemers niet altijd van elkaar weten wie met een afstammeling van een bepaalde ponyhengst rijdt, vind je hier de nodige informatie en contactgegevens van de actieve combinaties binnen LRV (aangepast 30/01), met afstammingen van BRp- en CpO-gekeurde hengsten (geel) of van BRp-geboren afstammelingen van niet-BRp en CpO-gekeurde hengsten (groen). Zo kan iedereen opzoeken met wie men een equipe zou kunnen vormen. Indien u info wenst over andere BRp of CpO-geboren pony’s, dan kan u terecht op de BWP-website www.belgian-warmblood.com – afdeling Belgische Rijpony. Onder de Rubriek Events vindt u bij de wedstrijd ‘Naborcup 2017’ een lijst van de BRp-hengsten en hun producten van 4 t.e.m. 15 jaar.

Deel dit bericht: