Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Izegem boven op AVEVE-Eventing Cup LRV Meer

14 november 2016

lien-de-dyckerEen volledig Izegems podium in de hoogste ponyreeks op de AVEVE-Eventing Cup, te Meer. Baptist Petillion die het LRV-najaar van de eventingwedstrijden bij de pony’s beheerst, won met Hadgar (v.Voltaire) de hoogste reeks (5). Met Irco werd de 14-jarige ruiter tweede. Met deze pony had hij de wedstrijden in Zonnebeke en in Vollezele al gewonnen. De derde plaats was voor clubgenoot Ruben Descheemaeker met Katinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve). Robbe Verelst van LRV Zoersel en Hercos reden naar de vierde plaats voor Silke Versmissen van LRV Lille met Ardville Timeless Dreams.

Reeks 4 werd opgedeeld in twee ringen. Julie Sutherland van LRV Broechem won een ring met Kairo “E” van het Juxschot (v. Eternity van de N. Ranch. Julie won eerder al in Merksplas en Zoersel. Robbe Vereycken van LRV Kontich en Orchid’s Janet (v. Krihm OX) pakte zilver voor Amber De Vriendt van LRV Kerksken met Orchid’s Caluna (v. Kanshebber). De familie Sutherland trok in Meer de lijn van de voorbije weken door. Broer Jef Sutherland won de andere ring van reeks 4 met Espoir (v. Ten Ankers Jerolianca). Deze combinatie werd tweede in Merksplas en won in Grobbendonk en Zoersel. Louise Van Dijck van LRV Gierle reed Gassmann B van het Juxschot (v. Benneton) naar het zilver. Jef Sutherland en Janos mochten ook nog aanschuiven voor brons in deze ring.

In reeks 1, voor de kleinste pony’s, was er goud voor Lien De Dycker (foto) van LRV Vissenaken-Glabbeek met Joery van het Avenhof. Lien won ook een ring van reeks 2 met Fitaya van het Avenhof (v. Beneton). Caroline Van Rossum (Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) en Emma Van Doorslaer (LRV Pulderbos) met Makker van den Hoek (v. Rakker), wonnen ook een ring in reeks 2.

In reeks 3 was er goud voor Wannes Verelst van LRV Zoersel met Adriaan en Quartier van Gpoudveerdegem, Robbe Destoop van LRV Anzegem (Janka), Reno Geerts van LRV Herenthout (Orchis van de Groenheuvel), Sien De Witte van LRV Lokeren Heiende (Chili Pepper), Seppe Heylen van LRV Herenthout (Red Star van het Juxschot) en Julie Poppe van LRV Sinaai (Henshof Lady Olivia).

Deel dit bericht: