Nieuwsoverzicht

Nationaal

Mooie LRV-eventingsport in Zoersel en Mol-Achterbos

07 november 2016

ruben-descheemaekerZowel de AVEVE Eventing Cup in Zoersel voor de pony’s, als de wedstrijd voor paarden georganiseerd door LRV Mol Achterbos kregen ruim op voorhand het label ‘overvol’ mee. De ponywedstrijd in Zoersel en de wedstrijd langs de Gestelsedijk in Mol, de zogenaamde Chrysantencross, zijn bijzonder populair bij eventingruiters en amazones. Terecht, want het gaat in beide gevallen om mooie en omlopen op goede bodems in een prachtig Kempisch herfstdecor.

AVEVE Eventing Cup LRV Mol-Achterbos

stefaan-vierendeelsIn Mol werd de klasse Zwaar met 24 deelnemende combinaties, gewonnen door Stefaan Vierendeels (foto rechts) van LRV Pepingen met Figor de Bogaerde (v. Sierappel). Hij kwam met de beste score uit de dressuur. Kreeg in de cross minimale tijdsoverschreiding en bleef in het springparcours foutloos. De tweede plaats was voor eventingbelofte Jarno Verwimp van LRV Gavere met zijn ervaren Nieuw-Zeelandse ruin D.V.8. Jarno won al in Meldert en bevestigde in Mol met een sterke dressuurscore en een foutloze cross en springparcours. Rob Everaert pakte als plaatselijke combinatie een knappe derde plaats met Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm) voor zijn clubgenoot Tim Ooms met Equina van Buitenheide (v. Quintus). Kevin Swaans van LRV Oud-Turnhout reed naar de vijfde plaats met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z).

In de klasse Midden was er winst voor de Nederlandse ruiter Jan Van Beek met Soraya. Beste LRV-ruiter in deze sterk bezette reeks was Jelle Ceuleers (LRV Kortenaken) met Atilla des Nègres (v. Voltaire). In de tweede ring van de M-klasse reed Olympisch ruiter Joris Vanspringel naar plaats 1 en 2. Hij won met El Bonillo. Beste LRV-ruiter was hier Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) met Brooklyn (v. Randel Z) op de derde plaats.


 

AVEVE Eventing Cup LRV Zoersel

Elf combinaties stonden aan de start van de hoogste ponyreeks (5). Ruben Descheemaeker (foto boven) van LRV Izegem was met Katinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve) na dressuur, cross en springparcours de beste. Daarmee blijft LRV West-Vlaanderen uitstekend presteren in de eventingwedstrijden voor pony’s. Silke Versmissen (LRV Lille) zakte door een springfout van Ardville Timeless Dreams, in het springparcours, van de voorlopige eerste plaats naar de tweede plaats in het finale klassement. De derde plaats was voor Daan Schellekens (Harmonie H) van LRV Sint Lenaarts. Plaats vier ging naar de plaatselijke vedette Robbe Verelst met Hercos. Alexander Van De Mierop (Quickly) reed naat plaats vijf.

Reeks 4 vulde twee ringen in Zoersel. Er was goud voor Jef Sutherland van LRV Broechem met Espoir (v. Ten Ankers Jerolianca) en voor zijn zus Julie Sutherland met Kairo E van het Juxshot (v. Eternity van de N Ranch).

Foto's: www.caremans.com

Deel dit bericht: