Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationale LRV Eventingkampioenen op podium AVEVE Eventing Cup Meldert

24 oktober 2016

jarno-ponyJarno Verwimp is vastbesloten om net als bij de pony’s ook bij de paarden één en ander neer te zetten. De zestienjarige ruiter van LRV Gavere maakte na zijn nationale titel bij de pony’s de overstap naar de paarden. In Meldert won hij meteen de klasse Zwaar. Hij moet de allerjongste winnaar in deze veeleisende reeks zijn. Jarno beschikt met D.V.8 over een ervaren paard, maar het is bijzonder knap wat deze jonge ruiter al laat zien. Hij kwam na Karin Donckers met Hamilton (v; Bonnie Prince Charlie) als tweede uit de dressuur. Hij reed een foutloze cross en kreeg vier strafpunten bij het springen maar dat was geen bedreiging voor de overwinning. De tweede plaats was voor Nationaal Kampioen Wouter De Cleene (LRV Minderhout) met Boy. De twee Nationale LRV-Kampioenen in Eventing samen op het podium dus.

De derde en vierde plaats gingen naar de bijzonder regelmatig presterende Philippe Van Asselberghs van LRV Assent. Hij werd derde met Esprit en pakte de vierde plaats met Honki Tonki Boy. Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) reed naar de vijfde plaats met Equina van de Buitenheide (v. Quintus). Rob Everaert, Karin Donckers, Ronnie Smet, opnieuw Rob Everaert en Peter Sterkens, maakten de top-tien van deze sterk bezette wedstrijd (20 combinaties) compleet.

In de klasse Midden was Karin Donckers (LRV Minderhout) de sterkste met No Limit VDB Z (v. Nabab de Rêve). Ze won voor Jelle Ceuleers van LRV Kortenaken met Atila des Negres (v. Voltaire) en Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) met Brooklyn (Randel Z).

Deel dit bericht: