Nieuwsoverzicht

Recreatie

Nationale Kampioen wint eerste Eventingwedstrijd van LRV-seizoen 2016-2017

12 oktober 2016

De eerste eventingwedstrijd van het LRV-seizoen 2016-2017 verliep onder optimale omstandigheden in het mooie en geklasseerde kader van de zogenaamde ‘Kolonie van Wortel’ waar de gebouwen één voor worden gerenoveerd. LRV Merksplas zet er al een aantal jaren een mooie organisatie neer en dat appreciëren de eventingruiters met een grote opkomst in alle reeksen als gevolg.

In de klasse Zwaar, met maar liefst 22 combinaties aan de start, demonstreerde huidig nationaal LRV-kampioen eventing Wouter De Cleene (LRV Minderhout) al opperbeste vorm. Hij won met Alaric de Lauzelle. Wouter kwam als leider uit de dressuur en bleef zowel in de cross-country als in het springen foutloos. De tweede plaats ging naar Philippe Van Asselberghs van LRV Herent Honki Tonki Boy (v. Muscaris d’ Ariel). Brosn was er voor Kevin Swaans (LRV Oud-Turnhout) met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z). Wouter De Cleene pakte ook nog de vierde plaats met de bijzonder snelle Boy (Betel XX) voor Peter Sterkens van LRV Hechtel met Enzo G.

De klasse Midden vulde twee ringen. In Ring 2 was er winst voor de Nederlandse ruiter Jan Van Beek met Soraya. De voor de LEWB uitkomende Sara Broekart pakte zilver met Expression. Raf Steegmans van LRV Genk was de eerste LRV-ruiter. Hij werd met Vencor (v. Alabastro S Extra) knap derde. Raf verdiende een selectie voor het WK voor jonge eventingpaarden in Le Lion d’ Anger. In Merksplas deed hij alvast vertrouwen op voor de komende weken. Edith Tuytelaers van LRV Minderhout reed Hanna (v. Apple Juice) naar de vierde plaats voor Steven Mariën van LRV Herenthout met D’ Artagnan van de Uilenberg (v. Pavarotti van de Helle).

In Ring 3 was het goud voor de Nederlandse Jade Van Der Zande (Castle Echo). Karin Donckers reed naar de tweede plaats met Un Amour de Tex (v. L’Amour du Bois). Sien Kahn van LRV Mol Achterbos werd derde met Dominant (v. Vainquer) voor Michiel Arnauts van LRV Lummen met Hermes van het Hazepad (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve) en Joris Van Springel met El Bonillo.

Bij de pony’s was de winst in de hoogste reeks(5) voor Ruben Descheemaeker van LRV Izegem met Katinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve). Silke Versmissen (LRV Lille) en Ardville Timeless Dreams reden naar de tweede plaats voor Bo Goeman van LRV Gavere met Orchid’s Giovanni (v. Kwaliteit). Robbe Verels (Hercos) van LRV Zoersel en Lissa Van Mulders (LRV Galmaarden) pakten de vierde en vijfde plaats in reeks vijf.

Deel dit bericht: