Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV kent zijn nieuwe Nationale Kampioenen

02 oktober 2016

Bredene-HECH16Y228

Een dag na het Nationaal Kampioenschap regent het nog steeds complimenten voor de organisatoren van het Nationaal Ruitertornooi. De rijverenigingen LRV Hechtel en LRV Eksel tekenden voor het Nationaal Ponykampioenschap en een week later voor het Nationaal Ruitertornooi van de Landelijke Rijverenigingen. Ze zetten twee weekends na elkaar knappe organisaties neer op de bijzonder ruime grasvlakte aan de Winnerstraat te Hechtel.

LRV Bredene pakte na de overkamping met LRV Kasterlee en LRV Herenthout al voor de twaalfde keer in hun bestaan, de titel in de hoogste dressuurreeks van de groepsdressuur. Het is geen verrassing meer dat de rijvereniging uit Bredene wint in Zwaar A maar zowel LRV Kasterlee als LRV Herenthout zetten sterke proeven neer. De twee Antwerpse verenigingen uit de Kempen worden te duchten tegenstanders voor het achttal van commandant Herman Nyssen, de volgende jaren. LRV Herenthout reed naar een knappe tweede plaats voor LRV Kasterlee. In de klasse Zwaar B was het goud voor LRV Pulderbos, voor LRV Bredene en LRV Meldert.

In Midden was er winst voor LRV Gierle. LRV Zomergem en LRV Weelde Ravels wonnen in de klasse Licht. In de reeks viertallen klasse Midden was het goud voor LRV Heusden. LRV Peer en LRV Veerle pakten goud in de reeksen Licht van de viertallen.

 Individuele dressuur

anneliesIn de individuele dressuur - reeks ZZ - bevestigde Annelies Van Looveren van LRV Meerhout, haar favorietenrol. Ze won na twee sterke proeven met Don Saros van het Gestelhof (v. Saros van ‘t Gestelhof). Ze werd ook nog eens tweede met Gravin van het Gestelhof (v. Warkant van ‘t Gestelhof). De derde plaats ging naar Evelien Schroyen van LRV Ophoven met Edelroos van ’t Nachtegaelehof (v. Rubin Royal). De vierde plaats was voor Natascha Kessels van LRV Ranst met Cenzo van de Smoutmolenhoeve (v. Don Renoir) voo Nick Jacobs van LRV Holsbeek met Fairytale Sun (v. Stedinger). In de klasse Zwaar 2 was het goud voor Lore Vandenborne van LRVKuringen met Ikke Pia vd Bergerhoeve (v. San Amour), voor Wim Nyssen van LRV Bredene met Fiderzauber (v. Fidertanz) en Annelies Van Looveren met John van ’t Gestelhof (v. Johnson).

In de klasse Zwaar 1 was er een erelint voor Ines Helsen van LRV Pulderbos met Ibou van de Kapelhoef (v. Lord Loxley).
In de klasse Midden 2 kampten twee combinaties over voor het groen-witte erelint. Lotte Nestor van LRV Koningshooikt (winnaar in ring 4) won met Ferrari (v. Fernando Torres) de overkamping tegen Stijn Rombouts van LRV Sint-Lenaarts met Hottonia van Blommerschot (v. Fuerst Grandios). In de reeks Midden 1 kampte Raf Steegmans van LRV Genk met zijn zesjarig talentvol eventingpaard Chico’s Man VDF Z (v. Chico’s Boy), over tegen Inge Borgmans van LRV Arendonk met Lady Donovan van d’Egge (v. Sir Donovan). Het was de amazone van LRV Arendonk die uiteindelijk de overkamping kon winnen. In de klasse Licht 2 mochten drie amazones overkampen. Nell Dumortier van LRV Moorsel Tervuren won deze overkamping met Wonderboy (v. Donnerschlag) Stefanie Vandael van LRV overpelt reed Evieva (v. San Remo) naar de tweede plaats, voor Nele Van Der Weyden met Handsome H (v. Tango).

 Springen

Kooremans R-HECH16M1261Raf Kooremans van LRV Merksplas werd in februari al provinciaal kampioen in de klasse Midden. Hij werd in juni Nationaal Kampioen in de SBB-Competitie voor zesjarige springpaarden te Moorsele. Hij werd twee weken geleden ook provinciaal kampioen in de klasse Licht, Midden en Zwaar te Leest en in Hechtel Eksel plaatste hij als kers op de taart de klasse Zwaar op zijn naam. Hij deed dat als allerlaatste starter in de barrage met Cavalor Chai Chai (v. Westering Star). Raf heeft al verschillende nationale titels in de eventing op zijn naam staan, won al meerdere provinciale en andere titels in het springen en dressur, maar hij was duidelijk blij en geëmotioneerd met zijn eerste nationale titel in de klasse Zwaar.

Raf Kooremans won in een barrage met negen combinaties. Vier combinaties bleven daarbij foutloos. De tweede plaats ging naar de kampioen van 2012, Paul Scheirs van LRV Schriek met Eros van de Kapelleboshoeve (v. Electro). Stijn Crassaerts van LRV Moorsel Tervuren reed met Hamira van het Roelhof (v. Cicero) naar de derde plaats, voor Raf Kooremans met BP First of April (v. Arezzo) en Willem Verbraekel van LRV Appels met I Love You ter Putte (v. Elvis ter Putte) die de snelste ‘vierfouter’ was.

In de klasse Midden gingen 18 combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. In de barrage van de klasse Midden bleef enkel de topdrie foutloos. Dorien Vandeperre (LRV Turnhout) nam als eerste de leiding met Icasa (v. Echo van Neerenbosch) . Kris Aernouts  van LRV Rijkevorsel zette daarna met Icebreaker vh Katerven (v. Emilion) een nog scherpere tijd neer en nam daarmee een serieuze optie op de titel. Maar dat was buiten Wim Jansens en zijn Danté (v. indoctro) gerekend. De combinatie van LRV Weelde-Ravels zette met 36’66” een nog scherpere tijd neer, die door niemand meer kon worden verbeterd.

In Reeks 1 van de klasse Licht slaagden 24 (!) combinaties in een foutloze omloop. In de barrage werd het aantal foutlozen tot zes combinaties gereduceerd. De snelste was Ulrike Jochems van LRV Rijkevorsel, die met C’est Elle als allereerste aan de barrage was begonnen. In reeks 2 was Rik Heylen (LRV Lille) met Funchal (v. Berlin) de snelste foutloze van de negen barragekandi


Foto's: Dirk Caremans - www.hippofoto.be - resultaten: www.equester.be

 

Deel dit bericht: