Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Hechtel en LRV Eksel en duizend ponyruiters zorgen voor schitterend Nationaal Ponykampioenschap

26 september 2016

julie-d-midden-kleinAls twee LRV-verenigingen de handen in elkaar slaan, kunnen er hele mooie dingen ontstaan. Het Nationaal Ponytornooi in een organisatie van LRV Hechtel en LRV Eksel is daar het beste bewijs van. De organisatie was af. De goede bodems, het mooie nazomerweer en al die enthousiaste ponyruiters zorgden voor één groot ponyfeest en heel veel winnaars in de Winnerstraat te Eksel.

Springwedstrijden

Feest zal er alleszins geweest zijn bij Julie Van Den Buclk van LRV Olmen. Ze won met de BRP-ponyhengst Principal Dream V D Delthoeve (v. Principal Boy) in de hoogste springklasse (D-Midden), zowel de Barema A-wedstrijd als de stijlwedstrijd.In de barrage was Julie, die overigens haar laatste wedstrijd als ponyruiter reed, de enige van de tien barragecombinaties die foutloos bleef. De BRP-hengsten deden het trouwens voortreffelijk op de mooie terreinen in Eksel. Thibeau Spits (LRV Koningshooikt) stuurde zijn Kadans van de Groenheuvel (v. Calipso van de Vondelhoeve) naar de tweede plaats voor Dylan Stals (LRV Wachtebeke) met La Vita Di Belle (v. Dexter Leam Pondi).

jarne-kleinDe klasse C-Midden kreeg acht combinaties in de barrage. Daarvan bleven er vijf foutloos. De snelste van die vijf was de getalenteerde ruiter Jarne Francken van LRV Rijkevorsel met Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker vd Wezelse Heihoeve). Lente Dierckx (LRV Opwijk) met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve) zette ook een sterke barragerit neer. Haar tijd was net niet goed genoeg voor goud. Kobe Malisart van LRV Merksplas en Maradonna van het Strateneinde (v. Emmickshoven’s Diego) pakten brons. Het erelint voor het stijlrijden was voor Anouck Casteels van LRV Herent met Beauty.

De reeks B-Licht ging naar Vic De Plecker van LRV Merchtem met Fioco (v. Ten Ankers Bileander) voor Jens De Clercq van LRV Broechem met Kileander van de Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander). Estee Echelpoels van LRV Overbroek sloot met Ten Ankers Freeanca (v. Viviene’s Vision of Freedom) de top drie van B-Licht af waarin veertien combinaties barrage reden. Het stijlrijden in deze reeks was voor Dries Vranken van LRV Vlijtingen met Spirit.

Bij de grote A-pony’s ging de rubriek ‘ stijlrijden’ naar Jules Vermeir (LRV Opwijk) met Sneeuwvlokje. Bij de allerkleinsten was de titel voor Minne Vossen (LRV Bocholt) met Beaty.

Groepsdressuur

broechem-kleinLRV Grimbergen, LRV Broechem en LRV Oud-Turnhout plaatsten zich voor de overkamping van de hoogste reeks van de groepsdressuur. Na de voormiddagwedstrijd en die overkamping ging de titel van Nationaal Kampioen Groepsdressuur naar LRV Van Halmaelen Broechem. Ze wonnen voor hun provinciegenoten van LRV Oud-Turnhout en LRV Grimbergen. In de hoogste reeks van de viertallen was het erelint voor LRV Geel Larum.

Individuele dressuur

In de hoogste reeks van de individuele dressuur D-Licht 2 was de zege voor Mandy Martens van LRV Moerbeke Waas, met haar Gasmann ‘B’ van het Juxschot (v. Benneton). Julie Vangeloven (LRV Ophoven) pakte zilver voor Vincent Van Hemelen (LRV Herenthout) met Cupido van het Eikenhof (v. Ten Ankers Jerolianca).

In de klasse C-Licht 2 was de zege ook al voor een Oost-Vlaamse combinatie. Laura Caeldries van LRV Sinaai was met Florenzo (v. Nieuwmoeds Patrick) de beste voor Julie Vangeloven die met Norma van ’t Eppel haar tweede zilveren medaille van de dag pakte. Julie Opsomer van LRV Oeselgemen Zorro reden naar de bronzen medaille.

b-licht1-kleinIn de klasse B-Licht 1 was Julie wel nummer één. Ze won met Dewi voor twee combinaties van LRV Oud-Turnhout. Amber Peeters werd met Kasjmir (v. Nachtegaal’s Ambassador) tweede, voor Vicky Wijnen met Flupke.

In de klasse AB2 was de gouden medaille voor Emilie Herweyers van LRV Sinaai met Mona. In de dressuurreeks voor de allekleinste pony’s (aB1) ging het goud naar Amber Van Uytsel met Quiqui. Amber is lid van LRV Beerse.

Peer-kleinLRV Peer versloeg LRV Anzegem en LRV Schoonbroek bij de ponyspelen. Ook de Kür op Muziek ging naar LRV Peer.

Alle resultaten via www.equester.be en/of de LRV App Download voor:

Deel dit bericht: