Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Aalst organiseert knap Provinciaal Kampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen

19 september 2016

willem-verbraekelLRV Aalst zorgde samen met een mooie nazomer-zon, voor een prachtig Provinciaal LRV Kampioenschap op en rond Domein De Kluizen aan de Affligemdreef in Aalst. De Oost-Vlaamse ruiters en amazones apprecieerden de inspanningen van LRV Aalst en brachten mooie sport.

Als de provinciale LRV-Kampioenschappen eraan komen dan is Willem Verbraekel (foto) van LRV Appels op de afspraak. Het was in Aalst niet anders. Hij bleef met zijn Delvaux van de Koeboshoeve (v. Gem of India) als enige van de 34 combinaties dubbel foutloos en was meteen verzekerd van de provinciale titel in de klasse Zwaar. Willem en Delvaux werden in februari al provinciaal indoorkampioen en in 2012 en 2013 won deze combinatie ook al de provinciale outdoortitel.

Pieter De Backer (LRV Bassevelde) reed naar de tweede plaats met Fantastique van de Backershoeve (v. Conan Z) voor opnieuw Willem Verbraekel van LRV Appels met I Love You ter Putte (v. Elvis ter Putte). Katrijn Verlinden (LRV Lotenhulle reed met Civara de Tilia (v. Chivas Regal) naar plaats vier voor Patrick Oelbrandt (LRV Sint-Niklaas) en Evita (v. Querlybet Hero).

In de klasse Midden reed Niki Geenens (LRV Sint-Gillis-Waas) naar goud met Helios v/d Spelonckhoeve (v. Dulf van de Bisschop). Elien Raemdonck van LRV Moerzeke bleef met Fara Droeshout (v. Tenor Mancias) ook foutloos in de barrage maar was een seconde langzamer. Haar clubgenote Phaedra Polfliet reed met Fantasia D’Elle v Kruishoeve Z (v. Flipper d’Elle) naar het brons. In de klasse Licht reden maar liefst 35 combinaties naar de barrage. Acht bleven foutloos. Daarvan was Tim De Loose van LRV Zele met Santana de la Vie Z (v. Sandro Boy) de allersnelste. Wouter Oelbrandt van LRV Waasmunster werd een seconde later tweede met Karesse (v. Breemeersen Adorado) voor Niki Geenens van LRV Sint-Gillis-Waas met Chelsea (v. Ceblesse).

Individuele dressuur

In de klasse ZZ gaat de provinciale titel naar Eddy De Baets van LRV Bassevelde met Athello (v. Contango). In 2012 startte deze combinatie in de klasse Midden 1. Ze groeiden geleidelijk door naar het ZZ-niveau en deze provinciale titel is zeker een voorlopig hoogtepunt in de LRV-loopbaan van deze combinatie. Katrijn Verlinden, die ook in het springen een sterke prestatie neerzette, reed Evaristo Biolley (v. Rosario) naar de tweede plaats, voor Emily Van Mulders (LRV Lotenhulle) met San Siro.

In de Zwaar 2-reeks was het goud voor Delphine T’sjoen (LRV Maarkedal) met World Rubin (v; Weltmeyer). Jean Paul Lemmens van LRV Appels reed naar de tweede plaats met Ifney van de Quabeeck (v. Sierappel) voor Liselotte De Spiegeleire (LRV Merelbeke). In de Z1-klasse was het goud voor Dirk Lens (LRV Sint-Gillis-Waas) met Jafit van ’t Lukveld (v. Carabas vd Wateringhoeve).

De hoogste reeks van de groepsdressuur (ZA) is in LRV Oost-Vlaanderen al verschillende jaren voorbehouden voor LRV Bazel. Het was in 2016 niet anders.  De reeks Midden viertal was voor LRV Kieldrecht-Vrasene.

foto: www.caremans.com - resultaten: www.equester.be

Deel dit bericht: