Nieuwsoverzicht

Nationaal

Spannende Antwerpse LRV-Ponykampioenschappen in Leest

12 september 2016

estee echelpoelsLRV Leest is twee weekends gastheer voor de Provinciale LRV-Kampioenschappen van LRV Antwerpen. Afgelopen zondag was dat voor de pony’s, volgende zondag komen de paarden naar de deelgemeente van Mechelen.

In de hoogste reeks van de groepsdressuur (Midden) mochten drie ponyclubs naar de overkamping. LRV Broechem begon als leider maar zakte in de overkamping een plaatsje terug. Daar kon LRV Oud-Turnhout optimaal van profiteren. Zij eindigden zowel in de ochtendproef als in de overkamping op de tweede plaats, maar reden wel als provinciale kampioenen terug naar de Kempen. LRV Broechem pakte zilver voor de ponyclub van LRV Kontich, die in de overkamping sterk presteerden. In de klasse Licht was LRV Lille net iets sterker dan de organiserende vereniging van LRV Leest en het achttal van LRV Sint-Lenaarts. In de reeks viertal-Licht was de provinciale titel voor het viertal van LRV Poppel.

Individuele dressuur

Elf combinaties stonden aan de start van de hoogste reeks D-Licht 2. Zowel bij de jury aan de letter ‘C’ als aan de letter ‘B’ stond Gauke Simons (LRV Wuustwezel) met haar pony Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaar’s Golden King), als eerste. Ze won afgetekend voor Bo Van Gansen van(LRV Broechem) met Anjershof Nikki (v. Anjershof Rocky). Het brons was voor Vincent Van Hemelen (LRV Herenthout) met Cupido van het Eikenhof (v. Ten Ankers Jerolianca). In de C-Licht 2-reeks was het provinciale erelint voor Merel Verbruggen van LRV Kontich met Vanilla (v. Oosting Edison). Jef Sutherland (Janos) van LRV Broechem reed naar de tweede plaats, voor Yenthe Dierckx (Pabo) van LRV Weelde Ravels. In de reeks B-Licht 1 zat de top vier heel dicht tegen elkaar, maar het was uiteindelijk Amber Peeters van LRV Oud-Turnhout die kon winnen met haar Kasjmir (v. Nachtegaal’s Ambassador). Haar clubgenote Vicky Wijnen en Lila van den Hoek (v. Rakker L) reed naar een knappe tweede plaats voor Ellen Anthonissen van LRV Beerse met Choopy (v. Ten Ankers Bileander). Ellen kon wel de AB2 reeks winnen met Krakker VD Hoeven.

Springen

In de klasse D-Midden plaatsten vijf combinaties zich voor de barrage. Drie bleven er foutloos en de allersnelste van die drie was Senne Leys van LRV Gierle met Kantje’s Boro (v. Brummershoeve Boss). Senne was de laatste weken al in goede doen met twee top-vijf plaatsen en hij trok die lijn in Leest gewoon door. De tweede plaats ging naar Thibeau Spits (LRV Koningshooikt) die met Kadans van de Groenheuvel (v. Calipso van de Vondelhoeve) 16 honderdsten minder snel was. Silke Versmissen (LRV Lille) reed J’Adore Dior (v. Neron) naar de derde plaats. Lynn De Vylder (LRV Overbroek) reed Luca naar de vierde plaats in een bijzonder snelle tijd. Jules Van Hoydonck van LRV Merksplas en Orchid’s Cenda (v. Kanshebber) sloot de top-vijf af. De provinciale titel in de klasse D-Midden ‘stijlrijden’ was voor Silke Versmissen (J’Adore Dior). Thibeau Spits werd tweede met Kadans van de Groenheuvel en Julie Van Den Bulck (LRV Olmen) reed met haar Principal Dream van de Delthoeve (v. Principal Boy) naar de derde plaats.

In de klasse C-Midden verlengde Jarne Francken (LRV Rijkevorsel) zijn provinciale titel met een jaar met zijn Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker van de Wezelse Heihoeve). Lotje Van Hees (LRV Pulderbos) was met Waaie Q Etoyca (v. Templedruid Kyan) ook foutloos in de barrage maar Yarne was maar liefst vijf seconden sneller. Lynn De Vylder (LRV Overbroek) en Bijoux (v. Nabor) kregen één fout in de barrage en dat leverde haar een mooie derde plaats op, voor Lize Fockaert (Hemmingway “F” vh Juxschot) van LRV Itegem. Catherine Spits (LRV Koningshooikt) reed Wolf naar de vijfde plaats. Het stijlrijden in deze reeks was voor Lize Fockaert, voor Jarne Francken en Lynn De Vylder.

In de klasse B-Licht reden elf combinaties de tweede fase. Estéé Echelpoels (foto) en Ten Ankers Freeanca (v. Vievienne’s Vision of Freedom) van LRV Overbroek bleven foutloos en waren bovendien supersnel. Meteen goed voor de provinciale titel. De tweede plaats was voor Marte Sterckx (LRV Lille) met Quinta. Emma Van Doorslaar (LRV Pulderbos) en Makker van den hoek (v. Rakker L) pakten brons. Met Nairobie van het Rozendaelhof (v. Goldfinger)werd ze ook vierde. Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) en Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) reden naar de vijfde plaats. Beide pony’s werden overigens gefokt bij de voorzitter van de Antwerpse provinciale ponycommissie Jan Fockaert uit Itegem. Het stijlrijden in deze reeks was voor Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) en Oilily van het Rozendaelhof. Jonie Van Den Weygaert (LRV Kalmthout Achterbroek) reden naar de tweede plaats, voor Vicky Wijnen van LRV Oud-Turnhout met Rakker-L. 

foto: www.caremans.com

Deel dit bericht: