Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationaal LRV Ruitertornooi 2016 … Meer dan sport alleen!

08 september 2016

sport recreatieHet Nationaal Ruitertornooi van LRV op zondag 2 oktober 2016, wordt meer dan alleen maar sport dit jaar. LRV Eksel en LRV Hechtel, de gastheren voor dit Nationaal Ruitertornooi, zorgen ook voor een prachtige wandeling in de wijde omgeving van het Nationaal Ruitertornooi. Maude De Smedt is onder meer verantwoordelijk voor de Recreatieve tak binnen LRV en zij geeft graag een beetje meer duiding bij dit bijzondere initiatief.

“Ons Nationaal LRV-Kampioenschap is het hoogtepunt van ons zomerseizoen en het leek ons en de mensen van LRV Hechtel en LRV Eksel een tof idee om wedstrijdruiters en wandelruiters op eenzelfde plaats bij elkaar te brengen. Het Nationaal Ruitertornooi in de buurt van het Limburgse Ruiterroutenetwerk leek ons het ideale moment. LRV Hechtel-Eksel zal een uitgestippelde route voorzien op kaart en ze zullen daarbij proberen om de route van +/- 25 km zo uit te stippelen dat de deelnemers de mooiste plekjes van de streek te zien krijgen. Wie meer wil krijgt een kaart mee van het befaamde Limburgse Ruiterroutenetwerk en kan zelf een route uitstippelen. Na de wandeling kunnen de deelnemers eventueel nog genieten van de wedstrijden en de barrages van het Nationaal LRV-Kampioenschap.”

Wie er een weekendje van wil maken, kan dit perfect. In de buurt zijn allerlei B&B’s waar ook de paarden welkom zijn. Deelnemen aan de wandeling te paard kost vijf euro. Daarmee heb je meteen ook toegang tot het Nationaal LRV-Kampioenschap en ontvang je een welkomstpakket. . Het Nationaal Ruitertornooi van LRV vindt plaats in de Winnerstraat te Eksel. Een week voordien kunt u de sfeer al eens gaan opsnuiven want dan vindt op dezelfde terreinen het Nationaal Kampioenschap voor de pony’s plaats. U bent van harte welkom. Als deelnemer aan de wandeling of de wedstrijden of als supporter.

Meer info en inschrijven: http://www.nationaaltornooilrv2016.be/recreatie/.


Paardvriendelijke B&B’s in de buurt:

• De Paenhoeve www.depaenhoeve.be
• De Breugelhoeve www.breugelhoeve.be
• Goolderheide www.goolderheide.be
• De Hoogmolen www.hoogmolen.be
• De Watermolen www.de-watermolen.com

Deel dit bericht: