Nieuwsoverzicht

Nationaal

Drie door LRV-leden gefokte BWP-paarden naar finale Jumping Olympische Spelen in Rio

18 augustus 2016

Guery J-RIOO16N102792 1 editedZes BWP-paarden stoten op de Olympische Spelen in Rio door tot de finale (vrijdag 19/08/2016) van de jumping. Drie daarvan werden gefokt door LRV-(bestuurs)leden.


Voor Quatar is dat Yousef A Rumaihi met Gunder van de Pereboom. Gunder (v. Thunder van de Zuuthoeve) is een fokproduct van Godfried Storme. Zoon Geert Storme reed Gunder tot mei 2011 in de klasse Licht. Godfried Storme is bestuurslid van LRV Westkapelle en was tot 2015 ook bestuurslid van LRV West-Vlaanderen. 


Bassem Hassan Mohammed, eveneneens uit Quatar, gaat met Dejavu ook naar de individuele finale. Deze Dejavu is de nieuwe naam van Ensor van de Bucxtale. ( v. Heartbreaker ). Hij werd gefokt bij de familie Goethals-Boterdaele. Els Boterdaele is net als haar dochters Fenna, Amber en Iris, lid van LRV Bassevelde. Els is ook provinciaal pony-voorzitter van LRV Oost-Vlaanderen.


Ook Jerome Guery en Grand Cru van de Rozenberg (foto) zijn er nog bij in de finale. Grand Cru is een fokproduct van Joost Verkinderen. Zijn zoon Thomas Verkinderen van LRV Waasmunster startte met Grand Cru in 2009 in de klasse ‘aspiranten’ en reed in januari 2015 zijn laatste parcours met Grand Cru (Malito des Rêves) in de klasse Zwaar. Fokker Joost Verkinderen is voorzitter van LRV Waasmunster. Zij organiseerden in 2015 nog een bijzonder geslaagd Nationaal Ruitertornooi.

De overige drie BWP-paarden in de finale, waar alle combinaties overigens terug op nul strafpunten starten, zijn :


• First Class Van Eeckelghem (v. Balou Du Rouet) met Daniel Deusser – Fokker: Pierre Floru
• First Devision (v. Andiamo) met Sheik Ali Al Thani - Fokker: Christophe De Sloovere
• Emerald vh Ruytershof (v. Diamant de Semilly) met Harrie Smolders- Fokker: Bert Van den Branden

Foto: www.hippofoto.be 

 

Deel dit bericht: