Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV-leden en oud-LRV-leden kleuren mee Olympische selecties

14 juli 2016

Van Looveren E-DEAU15JS4716Het BOIC en de KBRSF bevestigde afgelopen dinsdag de selectie voor hippische disciplines op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor de jumping werden twee individuele tickets behaald en die gaan naar Jérôme Guéry met het BWP-paard Grand Cru van de Rozenberg (Malito de Reves x Heartbreaker) De fokker van deze Grand Cru is Joost Verkinderen. Joost is voorzitter van LRV Waasmunster. Nicola Philippaerts en Zilverstar T (KWPN) vormen de tweede combinatie die zich klaarstoomt de Jumping voor Rio. Nicola was als ponyruiter lid van LRV Meeuwen.

Donckers K-CAEN14L5365Voor eventing zijn het Karin Donckers (foto rechts) met de BWP-ruin Fletcha van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles x South Gale XX -Fokker : Peter Van Damme-De Smedt) en Joris Vanspringel met Lully (SF) die de Belgische kleuren zullen verdedigen. Karin Donckers is naast VLP-amazone ook nog steeds lid van LRV Minderhout en brengt verschillende van haar jonge paarden uit op de LRV-eventingwedstrijden. Joris Vanspringel startte zijn carrière bij LRV Schoonbroek.

Voor dressuur mag slechts één combinatie naar Rio en dat wordt Jorinde Verwimp met Tiamo.

Voor de para-equestrian dressage, de enige discipline waarvoor België een team mag sturen naar Rio, worden dat Michèle George met FBW Rainman, Barbara Minneci met Barilla, Ciska Vermeulen met Rohmeo en Eveline Van Looveren (foto bovenaan). Eveline is lid van LRV Brecht. Zij mag met Exelent (Solitair x Kini) naar Rio. De fokker van Exelent is Dirk Van Looveren.

Alle paarden werden op 4 juli door drie praktiserende veeartsen van de KBRSF gekeurd. Vooraleer ze vanop de luchthaven van Luik (Bierset) naar Rio vliegen, moeten ze eerst nog 14 dagen in quarantaine. Dit geldt ook voor de reservepaarden. (bron: VLP/KBRSF) - foto's: www.hippofoto.be

Deel dit bericht: