Nieuwsoverzicht

Nationaal

13 zesjarigen in barrage op SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Lommel

06 juni 2016

sbb steegmansOndanks de wateroverlast die Limburg de voorbije dagen teisterde, kon de SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Lommel perfect plaatsvinden. In de reeks voor zesjarige springpaarden sprongen 13 combinaties dankzij twee foutloze omlopen naar de barrage. Daarin konden nog eens zeven combinaties foutloos blijven. Het was Ronald Steegmans met Beau Rêve vd Kruishoeve Z (v. Bamako de Muze) die de snelste omloop kon neerzetten. Hij was bijna drie seconden sneller dan Tom Mortelmans van LRV Peulis met Krypta van Scherpen Donder (Balou du Rouet x Calvaro). Krypta werd gefokt door de familie Goris – Van Hove in Lier. Cedric Poets van LRV Houthalen, reed met Kinky Boy van het Gildenhof (Nabab de Rêve x Darco). ‘Het Gildenhof’ staat voor de fokkerij van Tony Poets uit Lommel.

Tanaïs Coenen pakte met Kamira Prova (Nabab de Rêve x Winningmood van de Arenberg – fokker: Provahof) een vierde plaats voor Gunter Lemmens van LRV Hoelenden met Ciara L Z (v. Clarence C). Denise Bruynen van LRV Wortel en Kannunik van het Groeshof (Muscaris d’ Ariel x Sheyenne de Baugy – fokker: Frans Bruynen) en Ruben Mulders t’ Black Beauty DSN Z (v. Tauber vh Kapelhof) reden respectievelijk naar de zesde en zevende plaats.

Dressuur

In de LRV-reeks voor zesjarige dressuurpaarden ging het goud naar Vince Wellens (LRV Schaffen) met zijn zelfgefokte Kas van de Kloosterberg (Florenciano x Royal Diamond). Caro Gils en Flashpoint (LRV Grimbergen) reden naar de tweede plaats voor Charlotte Mast van LRV Geel Larum met Explosive van de Kempenhoeve (v. Schumacher).

In de Open-reeks was er goud voor Gigi Van Der Leest met Fernandez (v. Fernando Torres) voor Vicky Smits met First Class (v. Uphill) en Tine Magnus (LRV Elen) met Darley’s Barb (v. Don Diamond).

In de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden deden de nakomelingen van Sir Donovan het opvallend goed. Inge Borgmans van LRV Arendonk en haar zelfgefokte Lady Donovan van d' Egge (Sir Donvan x Balzflug) mochten op het hoogste trapje samen met  Katleen Vandenbergh van LRV Meldert en Lucky Jazz van de Nethe (Sir Donovan x Jazz). Beide combinaties reden ex aequo naar de overwinning. Peter Hoefman van LRV Kasterlee reed met Lord Donovan (Sir Donovan x Ritmeister - fokker: Jan Jacobs) van de Netevallei naar de derde plaats.

Bij de vijfjarigen Open-reeks was er een afgetekende overwinning voor Nick Van Laer van LRV Langdorp met Friendscout (v. Floriscount). Pieter Foets en Lester Terdamme (Krack C x Aga Kahn) uit de fokkerij van Yvette Cardinaels uit Houthalen-Helchteren pakten de tweede plaats voor Mieke Dries met Fatamorgana van de Kempenhoeve (v. Quarterback).

Nele Van Der Weyden van LRV Arendonk en Handsome H (v. Tango) pakten de eerste plaats in de LRV-reeks voor vierjarige dressuurpaarden. Roy Hendrickx van LRV Neerpelt en Merro van het Mikkenhof (Fierro Hof Ter Zeedycke x Saros van ’t Gestelhof), reden naar de tweede plaats. Het Mikkenhof is de fokkerij van Ronny Hendrickx uit Neerpelt. In de Open-reeks voor vierjarige dressuurpaarden ging het goud naar Wilma Van De Werken met Harley (v. Bretton Woods). Mieke Dries en Goldstream van de Kempenhoeve (v. Jazz) reden naar de tweede plaats voor Gigi Van Der Leest en Hilbria E (v. Charmeur).

Deel dit bericht: