Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Competitie voor Jonge paarden LRV Kieldrecht-Vrasene

18 mei 2016

I0000fqZeUr2RfOESlechts één van de vierenveertig zesjarige springpaarden kon op Stal Hulsterlo een dubbele foutloze omloop springen. Herlinde De Conninck en Jahwarda D’Ysenbeeck Z (v. Jamar D’Ysenbeeck) hoefde dus geen barrage te rijden voor winst in deze tweede manche van SBB-Competitie voor Jonge Paarden van LRV Oost-Vlaanderen. Philippe Van Havermaet van LRV Sinaai en zijn zelfgefokte Kydan Van Ter Royen zetten de snelste tijd neer in een foutloze eerste omloop. In de tweede omloop kwam er één fout; Het leverde een tweede plaats op voor deze opmerkelijk gefokte zoon van Gin Duidam uit een Guidam-moeder. Dat betekent zowel in de vader als in de moederlijn, het bloed van Quidam de Revel. De derde plaats was voor Raf Kooremans van LRV Merksplas met BP First of April CL (v. Arezzo VDL). Yentl Goethals van LRV Evergem en Gizani van de Goevelhoeve Z (v. Gigolo van de Molendreef) reden naar de vierde plaats voor Gil Huttener van LRV Appels met Kastar van ’t Veer (Flipper d’Elle x Nabab de Rêve) van fokker Luc Huttener.

In de open-reeks van zesjarige dressuurpaarden was er een eerste plaats voor Vicky Smits (foto) met First Class (v. Uphill). Bart De Greve reed Knock-Out van Rozendycke (Gribaldi xFlemming) die gefokt werd bij Sofie Vanroose in Sint-Laureins. In de LRV-reeks was er goud voor Ellen De Bie van LRV Hoevenen met Q.C. Filibert (v. Fidertanz). Eva Bauwens reed Kazimir van de Denen (Uphill x Sierappel) naar het zilver. Deze Kazimir werd geboren bij Hilaire Bauwens in Lochristi.

In de open-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden gaat het goud naar Eline Borry-De Conninck van LRV Eksaarde Doorslaar met Lindenau van de Vogelzang (Quarterback x De Niro). In de LRV-reeks reed Nele Blindeman, Lotus van ’t Spoor naar de gouden medaille. Lotus van ’t Spoor is een zoon van Edjaz van ’t Merelsnest uit een Millar-moeder. Lotus werd gefokt bij Luc Blindeman in Oudegem.

Sarah Leemans van LRV Asse won met Mojito van ’t Koolhof (Oscar x Hohenstein ) de open-reeks van de vierjarige dressuurpaarden. In de LRV-reeks was de overwinning voor Nike Haemerlinck van LRV Sint-Jan-in-Eremo met Hottie (v. Spielberg).

Deel dit bericht: