Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Competitie voor Jonge paarden LRV Eksaarde Doorslaar

09 mei 2016

sbbOp de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in het Oost-Vlaamse Eksaarde Doorslaar, plaatsten zich negen combinaties voor de barrage na twee foutloze basisomlopen. Van die negen bleven drie combinaties foutloos en het was niet toevallig Bart Temmerman van LRV Kalken die dat met Klarenka van het Weidse Hof (Cluysenaer vd Heffinck x Don Renoir) als snelste deed. Het ‘Weidse Hof’ is de fokkerij van Kurt Laemont uit Maarkedal. Herlinde De Conninck reed Astuce D’Ysenbeeck Z (v. Andiamo Z) naar de tweede plaats voor Stijn Hamerlinck van LRV Evergem met Katharina van de Durmstede (Equistro x Wandor van de Mispelaere). Katharina werd gefokt in Zomergem in de stallen van Karel Morthier. Stef Lenaerts van LRV Minderhout zette met Cylou Z (v. Candillo Z) de snelste tijd neer maar kreeg één springfout. Het leverde hem een vierde plaats op voor Jeroen Geerts met Kung-Fu VH (Thunder van de Zuuthoeve x Chellano Z) van fokker Marc Van Hasselt uit Loenhout.

In de dressuurreeks zesjarigen-open ging de gouden medaille naar Bart De Greve en Knock Out van Rozendycke (Gribaldi x Flemmingh). Deze BWP’er en fokproduct van Sofie Vanroose uit Sint-Laureins, won vorige week ook al op de door het gewest Tielt georganiseerde wedstrijd te Kanegem. Julie Van Ranst van LRV Lippelo reed Katharina (Florestan x Rubinstein) van fokker Paul Cleuren naar de tweede plaats, voor Vicky Smits met First Class (v. Uphill). In de LRV-reeks was er goud voor Ellen De Bie van LRV Hoevenen met Q.C. Filibert (v. Fidertanz). Eva Bauwens van de organiserende vereniging Eksaarde Doorslaar reed naar zilver met Kazimir van de Denen (Uphill x Sierappel, fokker: Hilaire Bauwens). Kimberly De Guchtenaere van LRV Eksaarde Doorslaar reed naar brons met Kumana Samka (Samba Hit x Sir Lui).

Eline Borry - De Conninck van LRV Eksaarde Doorslaar reed Lindenau van de Vogelzang (Quarterback x De Niro) naar de eerste plaats in de open-reeks vijfjarigen. Lindenau werd gefokt bij Jean Pierre Dewaele en Rita Declerck uit Lokeren. Britta Busschaert van LRV Bassevelde reed naar goud in de LRV-reeks bij de vijfjarigen met haar zelfgefokte Let’s Rock (Rock Forever x Samba Hit III). Jef Van Hoeck van LRV Sint-Lenaerts won met Melodie van ’t Laarhof (Special Agent Amour x Burggraaf), gefokt bij Jozef Van Laerhoven uit Kalmthout. In de LRV-reeks voor vierjarigen won Niké Haemerlinck van LRV Sint-Jan in Eremo met Hottie (v. Spielberg).

Deel dit bericht: