Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Geetbets I en II

09 mei 2016

kandina2LRV Geetbets was twee dagen te gast in het Woutershof te Kuringen voor de Brabantse manches van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Onder een stralende zon toonden zowel spring- als dressuurpaarden hun talenten in ideale omstandigheden. Het leverde alvast mooie en spannende sport op met terechte winnaars die nu al met vertrouwen mogen uitkijken aan de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden op zondag 26 juni 2016 te Moorsele. 

Geetbets I

Bij de zesjarige springpaarden gingen 19 combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. In die barrage bleven nog eens zeven paarden foutloos. De snelste van die zeven was Casme VDB Z (v. Carosso VDL), onder het zadel van Tom Stoffelen van LRV Minderhout. Elodie Meulemans reed Kahlua (Numero Uno x Fantastique) naar de tweede plaats. Deze Kahlua werd gefokt bij Thierry Van Damme in het Brabantse Weerde. Fokker en eigenaar Luc Geerts van LRV Overpelt reed Kabisto (Ogano Sitte x Clinton) naar brons voor Tom Stoffelen met Babasta VDB Z (v. Baltic VDL) en Caroline Z (v. Cardento). Muriel Coppin van de organiserende rijvereniging presteerde eveneens sterk met haar Kelleminde de Rêve (Vagabond de la Pomme x Cohan Z – fokker: Maria Verheydt uit Oud-Turnhout). Ze finishte na drie nulrondes op de zesde plaats, voor Nick Verlies en Gismo Z(v. Gotthardsen).

Bij de zesjarige dressuurpaarden ging de zege in de open-reeks naar Kirsten Vermeire van LRV Guigoven met Showtime (v. PR.H. Sir Donnerhall I) voor Frederik De Wae met Fantasie (v. Fürst Romancier) en Stefaan Van Den Elsen met Quaeser Ballante (v. Quarterback). In de LRV-reeks was er winst Vince Wellens van LRV Schaffen met zijn eigen fokproduct, Kas van de Kloosterberg (Florenciano x Royal Diamond). Sanne Van Den Broeck van LRV Veerle reed Ferenzo Torres (v. Fernando Torres) naar de tweede plaats voor Emily Van De Goor van LRV Langdorp met Daylight van de Vossebergen (v. Don Frederico).

Bij de vijfjarigen open-reeks pakte Kirsten Vermeire haar tweede overwinning van de dag met Eterna (v. Estobar). In de LRV-reeks was die eer weggelegd voor Peter Hoefman van LRV Kasterlee met Lord Donovan van de Netevallei (Sir Donovan x Ritmeister). Lord Donovan werd gefokt bij Jan Jacobs in Nijlen. Bij de vierjarigen reed Mieke Dries, Golddream vd Kempenhoeve (Jazz x Quarterback) naar goud in de open-reeks. ‘De Kempenhoeve’ staat voor de fokkerij van Marc Dries in Olmen. In de LRV-reeks was de overwinning voor Anouck Deneus van LRV Nederokkerzeel met Mandela van de Pikkerie (Easy Game x Sandro). Deze Mandela werd gefokt bij Jos Van Steenwinckel in Hombeek.

Geetbets II

Net als op donderdag mochten combinaties mochten 19 combinaties naar de barrage van de reeks zesjarigen. Daarin bleven slechts twee combinaties foutloos. Ben Thiry (foto) (LRV Orsmaal) was met Kandina van het Avenhof (Tangelo van de Zuuthoeve x Thunder van de Zuuthoeve) de snelste van het duo. Kandina is een fokproduct van Regine Laeremans en Rudi De Dijcker uit Meensel Kiezegem. Sven Grouwels en Enterprise (v. Flamingo K) deden het iets rustiger aan. Het leverde een tweede plaats op voor de veelzijdige ruiter van LRV Langdorp. Luc Deckers reed Kayenne of de Rocky Mounten (Fierro Hof ter Zeedycke x Rixtel) uit de fokkerij van Ludwina Drijkoningen uit Bree naar de derde plaats. Nico Baerts en Kato vh Valenberghof (v. Stakkato) reed naar plaats vier, voor Luc Geerts en zijn Kabisto (v. Ogano Sitte) die na de derde plaats op donderdag, opnieuw een sterke prestatie neerzette. 

Bij de zesjarige dressuurpaarden ging de zege in de open-reeks opnieuw naar Kirsten Vermeire van LRV Guigoven met Showtime (v. PR.H. Sir Donnerhall I) voor Frederik De Wae met Fantasie (v. Fürst Romancier). Klaartje Luyten reed Evita von Pferdheim (v. Lord Chin) naar de derde plaats. Ook in de LRV-reeks kreeg Geetbets II dezelfde winnaar als Geetbets I. Vince Wellens en zijn zelfgefokte Kas van de Kloosterberg (v. Florenciano) plaatsten zich voor Carlijn Voortmans van LRV Meldert met Eldorado vd Kempenhoeve (v. Rousseau) en Melissa Veulemans van LRV Geetbets met Kascada de Bornival (v. Jokinal de Bornival).

Bij de vijfjarigen-open was er goud voor Stefaan Van Den Elsen met Spencer Ballante (v. Swarovski). In de LRV-reeks was dat voor Nathalie Van Hemelrijck van LRV Meise-Wolvertem met Guapa De Apache (Apache x Jazz). Deze Guapa is een fokproduct van de familie Van De Laar uit Nederland. In de open-reeks van de vierjarigen was het goud voor Gigi Van der Leest met Misses Donovan (Sir Donovan x Feiner Stern), gefokt door het duo Korsten – Van Duffel uit Lommel. Lies Meynaerts van LRV Rillaar reed haar Hasyda v/h Trichelhof (Negro x Abanos, fokker: R. Bries uit Eindhout-Laakdal) naar een eerste plaats in de LRV-reeks bij de vierjarigen

Deel dit bericht: