Nieuwsoverzicht

Nationaal

Nationale Finale AVEVE Eventing Cup Minderhout: Jarno Verwimp op plaats een, twee en drie!

23 april 2016

jarno-aveveOp de door LRV Minderhout knap georganiseerde AVEVE Eventing Cup voor pony’s werd Jarno Verwimp van LRV Gavere dé grote winnaar. Hij won het dagklassement van reeks 5 met Edition Limitee Dew Drop (v. Quarterback). Werd tweede en vierde met respectievelijk Orchid’s Giovanni (v. Kwaliteit) en Kaio Du Jonckeu. Daartussen reed Shelsy Berkvens (VLP) naar de derde plaats. De vijfde plaats ging naar Kaat Brosens van LRV Rijkevorsel met Up Wind’s Byoutie (v. Bodo). In het regelmatigheidscriterium, dat ook als Nationaal Kampioenschap geldt, palmde Jarno maar liefst het volledige podium in. Hij wint het LRV Kampioenschap ofwel de AVEVE Eventing Cup voor pony’s met Orchid’s Giovanni. Wordt tweede met Edition Limitee Dew Drop en pakt brons met Kaio du Jonckeu. Een bijzonder straffe prestatie! De vierde plaats in het kampioenschap is voor Kaat Brosens (v. Up Wind’s Byoutie) van LRV Rijkevorsel. Ze blijft daarmee haar clubgenote Mirthe Van Dijck met Lars voor.

Yenthe Dierckx wint reeks 4
In reeks 4 waren er twee dagwinnaars. Anne Van Dijck van LRV Gierle met Gogo Girl den Tip en Mandy Martens van LRV Moerbeke Waas met Gassmann B van het Juxschot (v. Benneton). Het nationaal kampioenschapslint was voor Yenthe Dierckx van LRV Weelde Ravels met Pablo.

LRV Broechem sterk in reeks 3
Reeks 3 kreeg het grootste aantal dagkampioenen. LRV Broechem en de familie Sutherland was daarbij het best vertegenwoordigd. Jef won bij de D-pony’s met Espoir (v. Ten Ankers Jerolianca). Julie won met Kairo ‘E’ van het Juxschot (v. Eternity van de N Ranch. Sverre Witman van LRV Moerzeke won met Porto (v. Calypso van de Vondelhoeve) een ring bij de D-pony’s, net als Marthe Vets van LRV Broechem en Verona van het Juxschot (v. Benneton ‘V’) Bij de C-pony’s pakte Jef Sutherland zijn tweede gouden medaille van de dag met Janos. Mirthe Van Dijck (LRV Rijkevorsel) en Henri van de Visserij (v. Breeton Dai) pakten goud in de tweede ring voor C-pony’s. Bij de D-pony’s ging het kampioenenlint naar Julie Sutherland met Kairo ‘E’ van het Juxschot en haar clubgenote Marthe Vets met Verona van het Juxschot. Ook bij de C-ponys moesten twee linten voorzien worden wegens ex aequo. Jef Sutherland met Janos en naar Mirthe Van Dijck met Henri van de Visserij winnen de AVEVE Eventing Cup voor pony’s in reeks 3 voor C-pony’s.

Reeks 2 leverde twee dagwinnaars op: Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) met Sarina (v. Woldberg’s Bart) en Caroline van Rossum van LRV Zoersel met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Zij won meteen ook het kampioenenlint van de AVEVE Eventing Cup voor pony’s met dit fokproduct van Jan Fockaert.


In reeks 1 won Nisse Van Gorp van LRV Gierle met Dusty. Maar het Kampioenenlint voor deze reeks was voor Sarah Coutinho van LRV Schoonbroek met Lana. Het was niemand minder dan topamazone Karin Donckers die de prijzen in de deze reeks van de kleinste pony’s uitreikte. Wie weet zit er een opvolger of opvolgster tussen al deze piepjonge talenten.

Deel dit bericht: