Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jelle Kumps wint AVEVE Eventing Cup te Lummen

18 april 2016

jelle-kumpsEen week voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup, bleef de Z-reeks in Lummen eerder matig bezet. De meeste Z-ruiters kozen ervoor om hun paard in aanloop naar de ‘Nationale cross’ in Minderhout, een weekje rust te gunnen. Uiteindelijk gingen zeven combinaties van start in de hoogste reeks en die maakten er toch nog een spannende wedstrijd van die beslist werd in het afsluitende springparcours. Het was uiteindelijk Jelle Kumps van LRV Assent, de leider na de dressuur, die de wedstrijd op zijn naam kon schrijven. Jelle is met Ziezo (v. Haarlem) aan zijn eerste seizoen bezig in de klasse Zwaar en na de zesde plaats in Vechmaal is de overwinning in Lummen,vast en zeker een opsteker naar Minderhout toe.

Rik Van Vaerenberg, zal ook wel met vertrouwen naar Minderhout afreizen. Hij reed Indira (v. Jeff D’Or) naar de tweede plaats voor Joachim Clompen van LRV Haaltert (Chirana Z) en Stefaan Vierendeels van LRV Pepingen met Figor de Bogaerde (v. Sierappel).

In de klasse Midden was er goud voor Tim Cordemans van LRV Haasrode Blanden met Gazelle van het Pallieterhof (v. Denver). Steven Mariën van LRV Herenthout pakte zilver met D’Artagnan v/d Uilenberg (v. Pavarotti v/d Helle).

Alle resultaten: www.equester.be – rubriek: ‘wedstrijden’

Deel dit bericht: