Nieuwsoverzicht

Nationaal

Eerste manche SBB-Competitie voor Jonge Pony's Wortel

04 april 2016

winnaars 5 jarigen-klLRV Wortel organiseerde de eerste manche van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s van 2016. Net als bij de SBB-Wedstrijden voor Jonge Paarden kunnen de ponyruiters/amazones, deelnemen aan dressuur- en/of springwedstrijden. Er zijn wedstrijden voor vier, vijf en zesjarige pony’s in alle stokmaatcategorieën, dat betekent een hele resem verschillende wedstrijden, maar ook veel gelukkige gezichten van winnaars die veelbelovende pony’s onder het zadel hebben.

Op de foto: De winnaars springen 5-jarige D-pony’s: Prestige van het Avenhof & Orchid’s Diva.

Springen

Bij de vierjarige B-pony’s kon één combinatie foutloos blijven. Noor Bens van LRV Westerlo met Qui-Vive (v. Kadans vd Groenheuvel). In de reeks C-pony’s vijfjarigen ging de overwinning naar Ine Van Hoeck van LRV Sint-Lenaerts met Ysselvliedts Efryn (v. Dukeshill Masterclass). Bij de vijfjarige B-pony’s was Kato Camelbeke van LRV Nederokkerzeel met Izzy van ’t Daelderhof de enige foutloze in de barrage. Inte Looymans van LRV Weelde Ravels en Avenit’s Tyara (v. Talgarth Elfed) won het springen bij de zesjarige A-pony’s. Bij de zesjarige B-pony’s won Ine Van Hoeck uit Sint Lenaarts met Olala de Keizer (v. Ive vd Delthoeve) van fokker An Van Laarhoven. Bij de vierjarige C-pony’s was er goud voor Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Quality vh Achterhof (v. Principal Dream vd Delthoeve). Femke Timmermans won met Flame ex aquo Emma Van Doorslaer van LRV Pulderbos met Cassius DJ (v. Calimero) de reeks vijfjarige C-pony’s met Flame. De reeks zesjarige C-pony’s was voor Kato Camelbeke van LRV Nederokkerzeel met Hiquita van ’t Daelderhof (v. Luciano). In de reeks vierjarige D-pony’s kon Liv Huijbrects met Sukarla Avo’s (v. Sisley de la Tour Vidal) als enige combinatie dubbel foutloos blijven. In de reeks vijfjarige D-pony’s ging de zege naar Jarne Francken met Prestige van het Avenhof (v. Ive vd Delthoeve) en naar Nicolas Van De Pol van LRV Poppel met Orchid's Diva (v. Kanshebber). Shoni Raets was de enige combinatie die bij de zesjarige D-pony’s dubbel foutloos kon blijven. Ze won met Odessa (v. Kantje’s Carlando) in deze reeks die met vijftien deelnemende combinaties overigens goed bezet was.

       

Bij de vierjarige D-pony’s ging de zege naar Desi Cooremans van LRV Oud-Turnhout met Hoppenhof’s Indy. Bij de vierjarige C-pony’s was er goud voor Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Quality vh Achterhof (v. Principal Dream vd Delthoeve). Noor Bens van LRV Westerlo won met Qui-Vive (v. Kadans vd Groenheuvel de reeks vierjarige B-pony’s. Bij de vijfjarige A-pony’s won Inte Van Hoeck haar reeks met Ysselvliedts Elfryn (v.Dukeshill Masterclass). Bij de vijfjarige C-pony’s was de overwinning voor Emma Van Doorslaer van LRV Pulderbos met Cassius D.J. (v. Calimero). Twan Van Opstal van LRV Minderhout en Parco van ’t Hollandhof (v. Berktzicht Jekilja) wonnen bij de vijfjarige D-pony’s. In de reeks van de zesjarige A-pony’s was er goud voor Inte Looymans van LRV Weelde Ravels met Avenit’s Tyra (v. Talgarth Elfred). Lotte Godrie van LRV Meerle Meerseldreef won met Oleander van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve) de reeks zesjarige B-pony’s. In de reeks zesjarige C-pony’s was er goud voor Yara Kleeren van LRV Rijkevorsel met Bohemian Rhapsody (v. Engelo’s Ricardo). Maud Schellekens van LRV Sint Lenaarts en Elvira (v. Arion Hippios) wonnen goud in de reeks zesjarige D-pony’s.

Deel dit bericht: