Nieuwsoverzicht

Nationaal

Provinciaal Kampioenschap Pony’s LRV Antwerpen: Wat een dag voor Jarne Francken!

29 februari 2016

jarneWat een dag voor Jarne Francken (foto) op de Provinciale Kampioenschappen in Hippisch Centrum Moervelden te Ranst. De ponyruiter van LRV Rijkevorsel won maar liefst drie provinciale titels en pakte ook nog eens zilver in de hoogste klasse D-Midden.  Maar dit kampioenschap zal ook de geschiedenis ingaan als het Provinciaal Kampioenschap waar een wereldkampioen, ook provinciaal kampioen werd.

Twee weken nadat Max Sebrechts van LRV Broechem als Wereldkampioen Children de piste uitreed, won hij  nu ook het Provinciaal Kampioenschap Barema-A van de Klasse D-Midden.  Met Kodiak Optimus (v. Kanshebber) was Max sneller dan Mirthe Braspennincx van LRV Sint-Lenaarts en Lovely Surprise. Benthe De Houwer van LRV Merksplas pakte met Jus de Pomme “E” v/h Juxschot (v. Eternity van de N. Ranch) brons. Shani Geentjes (LRV Beerse) met Pasquimel werd vierde voor Charlotte Van Duppen (LRV Gierle) met Sunny Boy.  ’s Morgens was Silke Versmissen  van LRV Lille al kampioen in het stijlrijden geworden met J’adore Dior (v. Neron). Jarne Francken van LRV Rijkevorsel en Galant (v. Emmickshoven’s Diego) werden tweede  voor Benthe De Houwer met Jus de Pomme “E” v/h Juxschot.

Naast zijn zilveren medaille in de klasse D-Midden, won Jarne Francken dubbel goud in de klasse C-Midden.  Met Fieke van de Wezelse Heihoeve (v. Fourbreaker vd Wezelse Heihoeve) won hij zowel in de Barema A-wedstrijd als bij het stijlrijden.  In de Barema-A-wedstijd was hij sneller dan Pauline Van Dyck van LRV Broechem met Sun Shine (v. Nicolai) en Emilie Moris (LRV Itegem) met Spirit.  Bij het stijlrijden bleef Jarne Francken voor Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Valentina van het Koekoekshof (v. Miracle A Mahoud).  Marhte Van Thielen (LRV Bevel) en Blommerschot’s Romeo (v. Kantje’s Ronaldo).

Ook in de klasse B-Licht was er een Provinciale titel voor Jarne Francken. Hij won het stijlrijden met Otje S.S van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve). Febe Breugelmans van LRV Westerlo won zilver met More for More. Estée Echelpoels van LRV Overbroek reed Ten Ankers Freeanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom) naar een bronzen medaille.  In de Barema-A-wedstrijd gingen 13 combinaties naar de barrage en daarin bleven er 6 combinaties foutloos. De snelste van was Joppe Van Dijck van LRV Rijkevorsel. Hij was sneller dan Janou Geentjes van LRV Gierle met Bodyguard (v. Ten Ankers Bileander) en Laura Petit (LRV Merksplas) met Fair Faith (v. Casperhof’s Eddy).

In de klasse C-Licht was er een gouden medaille voor Lore Cas van LRV Wuustwezel met Norina (v. Nescio) in het stijlrijden. Marie Moortgat van LRV Broechem won de Barema-A-wedstrijd met Red-Boy. Twan Van Opstal reed  met  Obelix van ’t Hollandhof (v. Principal Dream van de Delthoeve) met de meeste stijl door het parcours van de klasse D-Licht. In de Barema-A-wedstrijd was het goud voor Anne Van Dijck (Jumper) van LRV Gierle.

Deel dit bericht: