Nieuwsoverzicht

Nationaal

28.12.2015 : Dag 4 - Jumping Mechelen

29 december 2015

winnaars siteKBC Gouden Teugel

20 LRV-combinaties uit de klasse C-Licht, evenveel uit de klasse D-Licht en acht combinaties uit de klasse B-Licht 1 openden dag 4 van Jumping Mechelen op de indrukwekkende A-piste, voor de KBC Trophy Gouden Teugel. De combinaties van C-Licht en D-Licht lieten mooie parcoursen zien en dat werd door de stijljury beloond met mooie scores op het stijl. De dressuur-combinaties van de klasse B-Licht deden minstens evengoed.

In de klasse C-Licht ging de hoogste score naar Louise Steyaert van LRV Wachtebeke met Nutella. Yenthe Oste van LRV Sinaai en Beekzicht’s Nina reden naar de tweede plaats voor Emma Hendrycks van LRV Middelkerke met Luna van D’Oude Oven. Kobe Malisart van LRV Merksplas pakte met Maradonna Van Het Strateneinde een vierde plaats voor Ilana Driessens van LRV Heusden met Pimmeke.

In de klasse D-Licht was Hendrik Van Hees van LRV Pulderbos, de allerbeste met Elcaro “F” van het Juxschot. Een droomdebuut, want voor Hendrik was het de eerste keer dat hij aan de KBC Gouden Teugel deelnam op Jumping Mechelen. De tweede plaats was voor Mandy Martens van LRV Moerbeke Waas met Gasmann ‘B’ Van Het Juxschot. Elise Van Den Branden van LRV Sinaai pakte brons met Kantje’s Ember voor Gill Cools van LRV Izegem met Poker de L’Aube en Aliki Rotsaert van LRV Bassevelde met Tornado III.

In de klasse B-Licht 1 lag het niveau heel dicht bij elkaar. Vicky Wijnen van LRV Oud-Turnhout won met Lila Van Den Hoek voor Sandy Vereecke van LRV Bassevelde en Julie Opsomer van LRV Oeselgem met Dewi.

Voor de beste combinaties van het stijlrijden ligt er een ticket voor een sprinclinic bij de familie Philippaerts klaar. De beste combinaties van de klasse B-Licht 1 mogen uitkijken naar een clinic met dressuurtopper Jeroen Devroe.


pieter site1Pieter Vanhoof wint tweede LRV 1m20-proef

De tweede van de drie LRV-1.20m-proeven gaat naar de Nationale LRV-Kampioen van 2014. Pieter Vanhoof van LRV Meerhout en Hera D’hessy (v. Chatman) werkten de tweede fase indrukwekkend snel af voor Jeroen Geerts van LRV Loenhout met Atoucha V.D. die als eerste starter lange tijd aan de leiding stond. Vincent Van De Poel van LRV Kasterlee pakte met Helianthe (v. Quadrillo) brond voor Jonas Soenen (LRV Zonnebeke) Icuna Van ‘Tlozerhof (v. Cooper Vd Heffinck) en Stijn Robeyns van LRV Zoutleeuw (Califa Z). Pauline Geerts van LRV Overpelt (Jandarelle), Leen Wuyts van LRV Weelde Ravels (Winke) en Bukinx Ferdy van LRV Tongeren (Hianka), mogen mee naar de LRV-VLP-finale op de slotdag van Jumping Mechelen.


Lyn De Vylder en Stan De Plecker winnen CM en DM

winnaar cm-siteIn de reeks C-Midden gingen vier combinaties naar de tweede fase. Daarin bleven er twee foutloos. De snelste was Lynn De Vylder (foto links) van LRV Overbroek met Bijoux (v. Nabor). Merel Callewaert van LRV Ardooie reed haar E-mail Van De Meidoorn (v. Voltaire) naar de tweede plaats voor Michelle Malisart van LRV Merksplas met Wolf. Aliki Rotsaert van LRV Bassevelde pakte de vierde plaats met Manor’s Top Jet.

winnaar-DMIn de klasse D-Midden konden zes combinaties doorstoten naar de tweede fase. Vier bleven er daarvan foutloos. Stan De Plecker van LRV Merchtem zette met Leif (v. Lord) de snelste tijd neer. Shelsey Berkvens van LRV Beerse pakte de tweede plaats met Mijoux Van ’T Achterhof (v. Principal Dream van de Delthoeve). Lize Fockaert van LRV Itegem reed naar de derde plaats met Manfred (Lamento III) voor Fleur De Clerck van LRV Oedelem Beernem met Karel van de Bochten (v. Calipso Van De Vondelhoeve). De vijfde plaats ging naar Shani Geentjes van LRV Beerse met Pasquimel.

 


Dirk Vinckx wint laatste kwalificatie

dirk vinckx winnaar-120aDe finalisten voor de LRV-VLP finale zijn na de laatste LRV 1m20-proef bekend. Wim Vinckx wint met Borus. De tweede plaats is voor Femke D ‘hoore van LRV Sinaai met High Wind van Tschrijbeg (v. Dulf van den Bisschop) voor Ashley Noterman van LRV Oostmalle met Gentro L (v. Contendro I). Olivier Van Guyse van LRV Sint-Gillis-Waas wordt vierde met Candyman Z (v. Candillo) voor Tom Mortelmans van LRV Peulis met Billie Jean Z (v. Berlin). Tinne Vermeiren (LRV Wuustwezel), Stef Lenaerts (LRV Minderhout) en Jeroen Brebels (LRV Overpelt) mogen ook mee naar de finale van morgen.

 


 

Deel dit bericht: