Nieuwsoverzicht

Nationaal

27.12.2015 : Dag 2 te Jumping Mechelen

27 december 2015

  • KBC Gouden Teugel

Op dag twee startten onze 5 finalisten van het Nationaal Ruitertornooi in de hoogste dressuurreeks ZZ, in de A-piste. Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) bevestigt haar nationale titel met Gravin van 't Gestelhof met een sterke dressuurproef in de KBC Gouden Teugel ZZ. Maude De Smedt (LRV Langdorp) en Wim Nyssen (LRV Bredene) behaalden een zeer verdienstelijke tweede en derde plaats.
1. Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) - Gravin van 't Gestelhof
2. Maude De Smedt (LRV Langdorp) - Upperten
3. Wim Nyssen (LRV Bredene) - Don Quichot 
4. Evelien Schroyen (LRV Ophoven) - Bento D.
5. Pieter Foets (LRV Grote Brogel) - Gazpacho Ducaet
ZZ Site

  • Demonstratie groepsdressuur

Een klassieker – een blijver – een moment van kippenvel. De ponyclub van LRV Merksplas, winnaar van het Nationaal Ponytornooi te Brakel, toont groepsdressuur op het hoogste niveau – de klasse Midden. Onder leiding van hun commandant Lydie Kooremans nemen ze je mee naar de hoeksteen van LRV: het achttal.

 Merksplas Site DEF

  • J2L Youngster Cup

Een ware talentenjacht – de J2L Youngster Cup Final. We gingen bij onze jeugdige dressuurruiters op zoek naar aankomend talent, om de kleuren van LRV te verdedigen, en kwamen uit bij deze 6 ruiters. Op basis van hun niveau en leeftijd rijden ze een kür op muziek, tegen de afgevaardigden van de andere twee sportfederaties (VLP en LEWB).
In de aanloop van deze wedstrijd werden ze vakkundig klaargestoomd door Jacqueline Geeroms-Schurkens, die deze ruiters kennis liet maken met de nieuwe discipline (kür op muziek). Jana Ramont (eindigde knap tweede op niveau 0 met Billy Boy vh Ganzenhof. Lotte Nestor, met haar paard Ferrari, kaapte verdienstelijk de overwinning weg in niveau 1. In de klasse niveau 2 werd Xanthe De Backer op de tweede plaats en Liesl Van Coppenolle met Number one van de Heernis op een vierde plaats. In de hoogste reeks, niveau 3, liet LRV zich noteren met een tweede en vierde plaats. Het zilver was voor Eline Defresne met Charlotte De L'écurie Defrense; de vierde plaats was voor Lore Van den Bergh met Adonde. 
 

  • Aveve bart anthonissenAVEVE 6-jarige springpaarden

De AVEVE Super Cup Final, waar de 25 beste combinaties van de Nationale finale van de SBB Competitie voor Jonge Paarden starten. Een schouwspel waar niet alleen de sportliefhebber, maar ook de fokker, naar uitkeek! Bart Anthonissen reed zijn paard Jupiter VG, een afstamming van Pommeau Du Heup, naar de overwinning.

  1. Bart Anthonissen - Beerse - Jupiter Vg (v. Pommeau Du Heup)
  2. Wim Viinckx - Joko Van De Renthoeve (v. Zelote Vdl)
  3. Stijn Loos - Overpelt - Jamaica (v. Zurich)
  4. Dimitry Van Looveren - Brecht - Joli Jumper (v. Eldorado Van De Zeshoek)
  5. Gitte Bartholomeeusen - Sint Katelijne Waver - Jelsy (v. Darco)

 

Deel dit bericht: