Nieuwsoverzicht

Nationaal

Selecties voor Halve Finale Jeugd Cup

23 november 2015

affiche-jeugdcupDe selectiewedstrijden Jeugd Cup stijlrijden zijn achter de rug en de halve finale nadert. De selectielijsten vind je onderaan dit bericht.

De halve finale pony’s + paarden vindt plaats op zaterdag 28 november 2015 te Stal Hulsterlo, Meerdonk. Vergeet niet dat je ook hiervoor opnieuw dient in te schrijven! Dit gebeurt op dezelfde manier als voor de selectiewedstrijden. (http://inscriptions.vlp.be/vlp-lrv-stijlrijden/).

De inschrijvingen voor de halve finale sluiten 24 november 2015.

Selectie:
Pony's kleine maat / Pony's grote maat / Paarden 90 cm / Paarden 110cm

Wie is geselecteerd?

  • Alle ruiters in GROEN gemarkeerd op de eindranking zijn geselecteerd voor de halve finale. De ruiters die in ROOD staan op de eindranking, hebben meer dan 2 selecties en moeten dus 2 pony’s of 2 paarden of 1 pony en 1 paard kiezen voor de halve finale.
  • In deze halve finale worden je punten van de eindranking opgeteld met je rankingpunten die je krijgt op de halve finale.  In tegenstelling tot vorige jaren wordt er op de halve finale slechts 1 omloop gereden.

 

Hieronder nog een kort overzicht van het reglement:

  • Elke deelnemer krijgt na de wedstrijd een volledig protocol van zijn rit met het detail van de behaalde punten.
  • Er wordt een apart klassement opgemaakt voor de categorie pony’s kleine maat en pony’s grote maat en de categorie paarden 90cm en paarden 1m10.
  • Bij ex aequo wordt eerst gekeken naar de techniek van de ruiter tijdens de sprong, dan naar de rubriek techniek van de ruiter tijdens de rit, dan naar de rubriek tactisch inzicht en tenslotte naar de rubriek optoming en verzorging.
  • Tijdens de halve finale worden de finalisten geselecteerd: max. 35 pony’s & 35 paarden (aantallen pony’s kleine maat, grote maat, paarden 90cm en paarden 1m10 nog te bepalen).
  • Ruiters die gekwalificeerd zijn voor de halve finale & finale en die op dat moment een pony/paard hebben dat gekwetst of verkocht is worden uitgesloten in de finale. Vervanging van het rijdier is ONMOGELIJK. Elke deelnemer kan max. 2 selecties behalen. Met deze 2 selecties mag ook de halve finale gereden worden, maar NIET de finale. In de finale moet 1 paard of pony gekozen worden.
  • Voor de toilettage wordt er vanaf de HALVE FINALE een geschoren haarkleed van pony/paard verwacht. (niet geschoren in de halve finale wordt beoordeeld met -1)
Deel dit bericht: