Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jarno Verwimp met drie pony’s in top-vijf op AVEVE Eventing Cup Zoersel

09 november 2015

jarno limitedMaar liefst 21 combinaties stonden aan de start van de hoogste reeks op de AVEVE Eventing Cup voor pony’s te Zoersel. De wedstrijd in Zoersel is daarmee één van de sterkst bezette organisaties van het najaar, want ook in alle andere reeksen kreeg LRV Zoersel te maken met bomvolle ringen en heel veel enthousiaste ponyruiters die maar wat graag kwamen crossen op het mooie eventingparcours op en rond de oefenterreinen van LRV Zoersel.

In ‘reeks 5’ is Yarno Verwimp van LRV Gavere aan een bijzonder sterk najaar bezig. Hij won al in Vollezele en pakte verschillende ereplaatsen. In Zoersel won hij met Edition Limitee Dew-Drop (v. Quarterback) en reed hij met Orchid’s Giovanni (v. Kwaliteit) naar de tweede plaats.

Michelle Malisart van LRV Merksplas pakte met Calimero (v. Large Rivers Cleopas), brons. Jarno Verwimp die zich in Zoersel blijkbaar bijzonder in zijn sas voelde, reed zijn derde pony Kaio du Jonckeu, naar een vierde plaats voor Cato Heylen van LRV Lille met Happyness. De top-drie van deze reeks, bleef zowel tijdens de cross-country als tijdens het springen foutloos.

Ook ‘reeks 4’ was voor een combinatie uit de Oost-Vlaamse ponyclub Gavere. Bo Goeman stond met Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater) na de dressuur op een tweede plaats in de voorlopige ranking, maar dankzij een foutloze cross en een foutloos springparcours kon ze naar de eerste plaats doorschuiven. Laura Agemans van LRV Gierle reed met Adriaan van de Claevervallei naar de tweede plaats, voor haar clubgenote Nien Geentjes van LRV Gierle met Mouchou den Tip.

In de andere ring van 'Reeks 4' bleek foutloos crossen en springen een sleutel tot succes. Dat had de top-drie goed begrepen.  Yenthe Dierckx van LRV Weelde Ravels won met Pablo. Zij stond na de dressuur op de derde plaats. Maar haar foutloze prestatie tijdens het vervolg van de wedstrijd leverde haar een mooie eerste plaats op. Michelle Malisart pakte met Maori zilver voor Gillian Vermeulen van LRV Oedelem Beernem  met Kaj van Orchids (v. Kanshebber).

In reeks drie waren de gouden medailles voor Silken Dervaux (LRV Gavere), Marthe Vets (LRV Broechem), Robbe Verreycken (LRV Kontich), Anne Van Dijck (LRV Gierle), Seppe Heylen (LRV Herenthout) en Mirthe Van Dijck (LRV Rijkevorsel). In reeks 2 was dat voor Kato Aernouts (LRV Zoersel) en Marte Sterckx (LRV Lille). In reeks 1 was de overwinning voor Delana Fransen van LRV Merksplas.

foto: www.caremans.com

Deel dit bericht: