Nieuwsoverzicht

Nationaal

Mennen:Partnership tussen LRV en VLP voor indoorwerking 2015-2016

27 oktober 2015

DrivingDe Landelijke Rijverenigingen (LRV) en de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) starten het komende indoorseizoen met een nieuwe samenwerking. LRV en VLP werken reeds sterk samen voor de discipline eventing, alsook in het kader van de brevettenwerking en er is zeer regelmatig overleg. Voor het indoorseizoen 2015-2016 komt daar een nieuwe vorm van samenwerking bij, die focust op de discipline mennen.  Daar gaven de VLP-Mencommissie en de Nationale Mencommissie van LRV recent hun ‘groen licht’ voor.


Inge Vandael: “Goed voor sport, deelnemers en organisatoren!”
“De wedstrijden zullen ofwel door LRV-verenigingen georganiseerd worden ofwel door VLP-clubs. Nieuw vanaf het komende indoorseizoen is dat de VLP-wedstrijden (CAV-wedstrijden) en de LRV-wedstrijden zullen openstaan voor leden van beide federaties en dat hier concrete afspraken rond gemaakt werden. Dat kan alleen maar goed zijn voor de sport, voor de organisatoren en voor de deelnemers! De organisatoren zullen kunnen rekenen op meer deelnemers en de deelnemende menners mogen uitkijken naar een complete en evenwichtige kalender van een 15-tal reguliere wedstrijden.” Weet LRV-directeur Inge Vandael. 


Lies Vlamynck: “Met wederzijds respect.”
Lies Vlamynck,  directeur van de Vlaamse Liga Paardensport vult aan: “Er is wederzijds respect voor elkaars eigenheid. LRV blijft LRV en VLP is VLP! Het is de bedoeling dat we elkaar proberen te versterken. Waar we kunnen samenwerken, doen we dat ook. De brevettenwerking, de eventing waarbij LRV-leden kunnen deelnemen aan de VLP-wedstrijden en omgekeerd en ons gezamenlijk project  ‘De Jeugd Cup’ zijn daar drie goede voorbeelden van. Ik ben er zeker van dat dit indoorcircuit voor de menners evenveel kansen op slagen heeft.”

 
Evaluatie
Na het indoorseizoen 2015-2016 zal de samenwerking geëvalueerd worden en kan er eventueel gekeken worden op welke vlakken en voor welke aspecten van deze boeiende en veelzijdige discipline nog meer naar elkaar kan toegewerkt worden.

foto: Dirk Caremans - www.caremans.com

Deel dit bericht: