Nieuwsoverzicht

Nationaal

Eventing Meldert (L): Oost-Vlaamse combinaties scoren in Limburg

20 oktober 2015

marilynMet 11 combinaties aan de start was de Zwaar-reeks goed bezet op de eventingwedstrijd in het Limburgse Meldert. Na de dressuur ging Jelle Kumps (LRV Assent) met Ziezo (v. Haarlem) aan de leiding. In de cross-country en het springonderdeel werden er weinig fouten gemaakt, maar het was vooral de toegestane tijd in de cross die nog veranderingen in het klassement veroorzaakte. Rik Van Vaerenbergh (LRV Kerksken) profiteerde daar optimaal van. Rik reed Indira (v. Jeff D’Or) foutloos en binnen de tijd rond en bleef foutloos bij het springen. Het bracht hem van een gedeelde vijfde plaats na de dressuur, naar zijn eerste overwinning in de Z-klasse met Indira. Jelle Kumps verhuisde naar de tweede plaats, voor Julie De Bolle (LRV Affligem) met Calipso v-h Vitseroel (v. Virus de Laubry), de winnende combinatie van de wedstrijd in Zutendaal. De vierde plaats ging naar Stefaan Vierendeels van LRV Pepingen met Figor de Bogaerde (v. Sierappel). Joachim Clompen pakte met Chirana Z (v. Coriana Z) de vijfde plaats.

In de klasse Midden won Marilyn Wuytack (foto) van LRV Waasmunster al voor het derde opeenvolgende jaar in Meldert met Fernjager (v. Vigo d’Arsouilles). De Belgische kampioene Eventing rijdt Fernjager voor Chris Verlinden en Louis Vermast uit het Oost-Vlaamse Stekene. Ze debuteerde in de klasse Midden in 2013 met een eerste plaats in Meldert, won er vorig jaar en deed dat afgelopen zondag nog eens over. Ook de tweede plaats was voor een Oost-Vlaamse combinatie, Koen Wijndaele van LRV Kerksken met Je T’ adore vd Grooten Driesch (v. Bremeersen Adorado). Jessie Thewissen (LRV Riksingen) reed Guggi van de Bakkershoeve (v. Bufero van het Panishof) naar de derde plaats voor Philippe Van Asselberghs (LRV Herent) en Honki Tonki Boy (v. Muscaris D’Ariel).

In de klasse Licht waren er eerste plaatsen voor Wesley Bex (LRV Spalbeek) met Da Vinci (v. Citango), Hannelore Hegemann (LRV Tienen) met Apache uit de Melle (v. Lys de Darmen) en Hugo Debuscchere (LRV Riksingen) met Only You vd Cumul (v. Orioso vd Cumul).

foto: www.caremans.com

Deel dit bericht: