Nieuwsoverzicht

Nationaal

Eventing pony's: Shelsey Berkvens wint reeks 5 in Merksplas

13 oktober 2015

shelseyMaar liefst 21 ponycombinaties stonden aan de start van de hoogste reeks in Merksplas. De eerste twee combinaties in de tussenstand na de dressuur vielen na de cross terug in de tussenstand. Daarvan profiteerde de nummer drie van de dressuur Shelsey Berkvens van LRV Beerse met Misty van Goudveerdegem. Zij reed met deze zoon van Vino H een foutloze cross country en een foutloos springparcours en kwam aan de leiding.  Ook Gauke Simons (Bovenheigraaf’s Carlo) van LRV Wuustwezel en Michelle Mailisart (Calimero), slaagden daar in en stegen door naar de respectievelijke plaatsen twee en drie. Jarno Verwimp (Kaio du Jonckeu) van LRV Gavere pakte plaats vier voor Fleur De Clerck (Helios) van LRV Oedelem Beernem.

In reeks vier plaatsten twee combinaties van LRV Weelde Ravels zich op het podium. Yenthe Dierckx won deze reeks met Pablo. Haar clubgenote Lotte Beyens (Erien van het Stichelhof) werd derde. Tussen de twee amazones van LRV Weelde Ravels was er ook plaats voor een Oostvlaamse combinatie. Bo Goeman van LRV Gavere reed met Joe de la Grivardy naar de tweede plaats.

In reeks drie waren er overwinningen voor Jef Sutherland (LRV Broechem) met Janos en zijn zus Julie Sutherland met kairo “E” vh Juxschot. Voor Marie Van Dijck (LRV Bevel) met Jocaste van het Jasperhof, voor Marthe Vets (LRV Broechem) met Verona vh Juxschot, Lore Van Den Neste (LRV Erpe Mere) met Oldebert's Lizzy en voor Lisa Van Mulders (LRV Galmaarden) met Nonstop. In reeks 2 was de gouden medaille voor Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) met Sarina. Bij de kleinste pony’s (reeks 1) was de zege voor Marthe Sterckx van LRV Lille met Sjalon.

foto: www.caremans.com

Deel dit bericht: