Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Merksplas en LRV Zutendaal openen LRV Eventingseizoen 2015-2016

12 oktober 2015

LRV Merksplas en LRV Zutendaal hebben afgelopen weekend het nieuwe LRV-Eventingseizoen op gang geschoten met twee knappe organisaties in een stralende nazomerzon.

wouter de cleeneIn Merksplas ging de zege in de Z-klasse naar Wouter De Cleene van LRV Minderhout met Boy (v. Hettel XX). Het was het eerste optreden van Wouter met Boy in de hoogste LRV-klasse. Vooral zijn prestatie in de dressuur was indrukwekkend (31,2 ptn). Een foutloze cross binnen de tijd zorgde ervoor dat Wouter zijn eerste plaats niet meer bedreigd werd in het afsluitende springonderdeel. De tweede plaats ging naar Rob Everaert (LRV Mol Achterbos) met Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm). De derde plaats was voor Rik Van Vaerenbergh (Indira) van LRV Kerksken. In de klasse Midden was er goud voor Mara Klaver van LRV Minderhout met Bonbons (v. Dutch Capitol). Thomas Smeyers (Indezz) van LRV Grobbendonk reed naar zilver voor Edith Tuytelaars (Hanna) met LRV Minderhout. In de klasse Licht waren de eerste overwinningen voor (Lisa Dhaenens Borushka) van LRV Gavere, Hanne Goris (I Spy de Muze) van de organiserende vereniging Merksplas, Imke Peeters (Dolce) van LRV Rijkevorsel en Rita Stevens (Apart H) van LRV Broechem.

In Zutendaal bleef het van begin tot einde spannend in de klasse zwaar. Alle dressuurscores lagen heel dicht bij elkaar. Dat bleef ook in de cross zo waar alleen de tijd strafpunten opleverde.

philippeIn het afsluitende springonderdeel werden er dan weer wel springfouten gemaakt. Dat zorgde ervoor dat Julie De Bolle van LRV Afligem aan de leiding kwam met haar Calipso van Vitseroel (v. Virus de Laubry) . De tweede plaats ging naar Els Dekens van LRV Pepingen met Chicco (v. Sheyenne de Baugy) voor Sven Grauwels van LRV Langdorp met Fenner (v. Randel Z). In de klasse Midden zette Philippe Van Asselberghs (foto links) van LRV Herent de beste dressuurproef neer. Het was de basis voor zijn overwinning met Honki Tonki Boy (v. Muscaris d’ Ariel). Tim Cordemans (LRV Haasrode Blanden) pakte de tweede plaats met Gazelle van het Pallieterhof (v. Denver) voor Jessie Thewissen van LRV Riksingen met Gucci-van-de-Bakkershoeve (v. Bufero van het Panishof). In de klasse Licht was er goud voor Stefanie Brans van LRV Lommel met Future van de Trepkes (v. Berlin), Sven Grouwels met It’s Me (v. Karioka del Follee) en Laurine Thijs (VLP) met Champagne Pia Z.

foto's: www.caremans.com - uitslagen: www.equester.be

 

 

 

Deel dit bericht: