Nieuwsoverzicht

Nationaal

Fantastisch Nationaal LRV Tornooi Waasmunster met schitterende kampioenen

04 oktober 2015

kampioenen-kleinLRV Waasmunster zette een fantastische prestatie neer met de organisatie van het Nationaal LRV-Ruitertornooi. Het uitzonderlijke kader van het Oud Vliegveld, het prachtige nazomerweer, de mooie sport en de al even mooie kampioenen, maakten er een onvergetelijke editie van. 

 

bredene-klein

LRV Ter Duinen uit Bredene liet in de voormiddag al zien dat zij op het vlak van 'groepsdressuur' de huidige referentie zijn. In de overkamping met Pulderbos en Kasterlee onderstreepten ze dat nog eens. LRV Bredene is dus opnieuw de verdiende kampioen in de hoogste klasse van de groepsdressuur. LRV Kasterlee reed naar een knappe tweede plaats voor LRV Pulderbos. 

In de individuele dressuur ging het erelint in de hoogste dressuurklasse (ZZ) naar de Antwerpse provinciale kampioen. Annelies Van Looveren van LRV Meerhout, reed Gravin van het Gestelhof (v. Warkant van het Gestelhof) naar goud voor Brabants kampioen Maude De Smedt met Upperten (v. Gribaldi).  Pieter Foets van LRV Grote Brogel pakte met Gazpacho Ducaet (v. Saros van het Gestelhof) een bronzen medaille. 

Zeven combinaties plaatsten zich voor de barrage van de klasse Zwaar. In die barrage bleven drie combinaties foutloos. De eerste die daarin lukte was Jeroen Geerts van LRV Loenhout met Atoucha VG (v. Casantos). Zijn tijd werd onmiddelijk scherper gezet,  door de nationale indoor-kampioen Jan Mertens van LRV Oostmalle met Batida de Morango Z (v. Balougran Z). Stef Bossaerts van LRV Broechem deed met Indiana van het Kapelhof (v. Chatman) als allerlaatste ruiter in de barrage nog een aanslag op de tijd van Jan Mertens, maar hij strandde in het wiel van de nieuwe nationale in- en outdoorkampioen. 2015 wordt een jaar om nooit meer te vergeten voor Jan Mertens. 

Alle uitslagen www.equester.be - rubriek wedstrijden

 

Deel dit bericht: