Nieuwsoverzicht

Nationaal

Allemaal winnaars op Nationaal Ponytornooi te Brakel

28 september 2015

merksplasVeel zon, 1200 ponycombinaties, veel supporters, veel enthousiasme en alleen maar winnaars op het Nationaal Ponytornooi te Brakel. Wie een selectie verdient voor de Nationale Kampioenschappen heeft sowieso een bijzonder succesvolle zomer achter de rug.  

 

 

Wie op het vlak van groepsdressuur misschien wel de meest succesvolle zomer achter de rug heeft, is LRV Merksplas (foto). Het achttal onder leiding van commandante Lydie Kooremans won twee weken geleden, de Antwerpse provinciale titel. In Brakel pakten ze na een bijzonder sterke overkamping de nationale titel. De uittredende kampioenen van LRV Rijkevorsel reden naar de tweede plaats voor LRV Bassevelde. Het was niet het enige succes voor LRV Merksplas. Naast verschillende individuele medailles in de individuele dressuur en het springen was er ook goud voor LRV Merksplas in de ponyspelen.

springen

laurendmTien combinaties konden zich voor de barrage plaatsen van de hoogste springklasse D-Midden. Daarvan bleven er twee foutloos met Lauren Van Gronsveld (foto links) van LRV Gellik met Grietje van de Mispelaere (v. Vario van de Mispelaere) als allersnelsten. Floor Anthonissen van LRV Wuustwezel kwam met Miss Vleut (v. Vleut) heel dicht in de buurt, maar ze strandde op enkele honderdsten van een seconde. Max Sebrechts van LRV Broechem, kreeg één fout in de barrage en werd derde. Hij won met Karamel (v. Calipso van de Vondelhoeve) wel het stijlrijden voor Julie Van Den Bulck van LRV Olmen met De Hofstede Bas (v. Oosterbroek Francois).

In de klasse C-Midden was Ann-Sophie Noppe (foto rechts) van LRV Ardooie bijzonder gelucmkkig met haar winst in de klasse C-Midden met Ghana (v. Vario van de Mispelaere). Ann-Sophie verbeterde de tijd van Aaron Tijskens (LRV Bocholt) met Welco van het Farasohof (v. Large Rivers Cleopas) die op dat moment aan de leiding stond na een bijzonder snelle barrage. Louise De Smedt van LRV Tienen reed met Varenberghs Roxy naar het brons. Het stijlrijden ging naar Aliki Rotsaert van LRV Bassevelde met Manor’s Top Jet (v. Beaucandon Brendan).

 In de klasse B-Licht was Daan Bernaerts van LRV Hechtel de snelste foutloze combinatie van de 21 barragekandidaten. Laura Raemdonck van LRV Moerzeke reed met Jopper naar de tweede plaats voor Lauren Vangronsveld van LRV Gellik met Rakt’s Micky. Het stijlrijden was voor Pauline Van Dyck van LRV Broechem met Lady voor haar clubgenote Bo De Clerq van LRV Broechem met Kileander vd Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander).

De kleinste ponycombinaties worden enkel op stijl gejureerd. In de klasse A-beginnelingen was het erelint voor Jens De Clerq met Krakker vd “D”Hoeve (v. Rakker L). Bij de allerkleinsten ging het goud naar Florine Vorsselmans van LRV Meer met Primer Lady van de Prinsenhof.

Individuele dressuur

DL2Maité Desmedt (foto links) won met Minnie (v. Mastwood Pepperson) de nationale titel in de klasse D-Licht 2. De amazone van LRV Minderhout won voor Gauke Simons van LRV Wuustwezel met Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaars Golden King) en Vincent Van Hemelen van LRV Herenthout met Cupido van het Eikenhof (v. Ten Ankers Jerolianca).

Mirthe Van Dijck LRV Rijkevorsel won met Henri van de Visserij (v. Breeton Dai) de klasse C-Licht 2. Merel Verbruggen van LRV Kontich pakte zilver met Vanilla (v. Oosting Edison) voor Lien Truyen van LRV Ophoven met Di-Di von Baumken (FS Don’t Worry).

In de klasse B-Licht 1 reed Vicky Wijnen met Flupke van LRV Oud Turnhout als nationaal kampioen naar huis. Julie Opsomer (Dewi) reed naar plaats twee, voor Mila Vereecke van LRV Bassevelde met Sandy.

Jens De Clerq van LRV Broechem won met Krakker vd “D” Hoeve (v. Rakker L) de klasse AB2. In de kleinste stokmaatcategorie was er een erelint voor Zara van Rijckegem (foto rechts) van de organiserende ponyclub Brakel met Mira. ab1

Alle uitslagen - www.equester.be - rubriek wedstrijden

 

 

 Foto's: www.paardenfotograaf.be

Deel dit bericht: