Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Oost-Vlaanderen kent zijn provinciale kampioenen

19 september 2015

patrickIn LRV Oost-Vlaanderen is LRV Bazel de enige vertegenwoordiger in de klasse Zwaar A. Het achttal van De Wissekerkeruiters trekt straks op vier oktober naar Waasmunster als Oost-Vlaams kampioen en kan zich dan meten met de provinciale kampioenen uit de verschillende LRV-provincies. In de klasse Zwaar B was het goud voor LRV Zele voor de collega’s uit Eksaarde Doorslaar en Klein Sinaai.

In de individuele dressuur was Kevin de Baere van LRV Maarkedal te sterk voor de concurrentie. Hij won de ZZ-reeks met zijn Don Juan van het Weidse Hof (v. Don Renoir) voor Katrijn Verlinden van LRV Lotenhulle met Evaristo-Biolley (v. Rosario) en Dirk De Boeck (LRV Oosterzele) met Abiran Van Loo (v. Quavarotti). Kevin De Baere was blijkbaar in bijzonder goede doen in Brakel, want hij won ook de klasse Zwaar 2. Hiervoor had hij zijn Weltmeyer-dochter World Rubin, opgezadeld.

In de springklasse Zwaar was konden zich vier combinaties plaatsen voor de barrage. Foutloos blijven lukte in die barrage niet meer. Drie combinaties kwamen met één fout uit het barrageparcours. De snelste was Patrick Oelbrandt (foto) van LRV Sint-Niklaas met Evita. Evita is een dochter van Querlybet Hero. De tweede plaats was voor Willem Verbraekel van LRV Appels met Delvaux van de Koeboshoeve (v. Gem of India). Het brons was voor Philip Van Duyse met Grosso Modo (v. Querlybet Hero). Joachim Clompen (Chirana Z) van LRV Haaltert reed naar de vierde plaats voor Gert Geeroms (attentive G&G Z) van LRV Kerksken.

foto Patrick - www.caremans.com

Deel dit bericht: