Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Pulderbos verlengt titel - Annelies Van Looveren rijdt naar goud en brons in ZZ - Raf Kooremans is nieuwe provinciale springkampioen

19 september 2015

pulderbosLRV Sint-Lenaarts, LRV Herenthout en LRV Pulderbos maakten er een spannend onderonsje van op het Provinciaal LRV-Kampioenschap te Westerlo. Pulderbos kwam als leider uit de voormiddagproef. Sint-Lenaarts bezette plaats twee en Herenthout reed naar de derde plaats. LRV Herenthout was niet van plan om zich daar bij neer te leggen. In de overkamping reden zij naar een eerste plaats, voor de buren uit Pulderbos en Sint-Lenaarts. Na wat rekenwerk mochten de provinciale kampioenen van 2014, De Dennenruiters uit Pulderbos (foto), opnieuw hun kampioenenlint aantrekken. Het achttal van commandant Gust Lenaerts dat uitsluitend uit amazones bestaat, mag als provinciaal kampioen naar de Nationale Kampioenschappen te Waasmunster. LRV Herenthout pakte dankzij de knappe prestatie in de overkamping, een zilveren medaille. LRV Sint-Lenaarts reed naar de derde plaats.

Individuele dressuur

anneliesIn de individuele dressuur was Annelies Van Looveren (foto rechts) van LRV Meerhout de beste. Ze won bij de twee jury’s met haar BWP-merrie Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ‘t Gestelhof). Ilse Thoné van LRV Rijkevorsel reed met Coincidence S. Extra (v. Don Renoir) naar de tweede plaats voor opnieuw Annelies van Looveren met Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros vh Gestelhof). In de Zwaar 2-reeks was het goud voor Sandra Claessens met Daikiri van de Smouthoeve (v. Weltart). Het was de zesde zege van het lopende seizoen voor de amazone van LRV Ranst.

Springen

Twaalf combinaties konden zich na twee foutloze omlopen, plaatsen voor de barrage van de klasse Zwaar. Daarin bleven er vier foutloos. Ook eventingtopper Raf Kooremans (foto Links) van LRV Merksplas die met een bijzonder sterk springende, zesjarige ruin Eliën HDH (v. Arezzo VDL), sneller was dan Charlotte -Matthysen van LRV Wuustwezel met Brave-Girl van ’t Aertshof (v. Poor Boy). Zij reed naar de tweede plaats voor Nick Bossaerts van LRV Broechem met Iranja van de Kapelhoef (v. Quadrillo). Dirk Vinckx (LRV Meer) reed Equiline van de Marsweg (v. Action Breaker) naar de vierde plaats voor de snelste vier-fouter Alexander Matthysen van LRV Wuustwezel met Dakar.

raf kooremansIn de klasse Midden was er winst voor Sebastian De Beuckelaer van LRV Schoonbroek met Ida van Wolfskooy (v. Wandor van de Mispelaere) en voor Sabine Alders van LRV Meerle Meerseldreef met Dorita (v. Namelus R). In de L-reeksen ging het goud naar Ellen Vos van LRV Beerse met Deauville (v. Zelotte VDL) en naar de 56 (!)-jarige Marcel Vinckx van LRV Meer met Helien (v. Haydn).

 

Foto Annelies - www.tessdewerie.be/oypo

Deel dit bericht: