Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Bassevelde wordt provinciaal kampioen op eigen Provinciaal Ponytornooi

10 september 2015

lauraLRV St.-Agatha Bassevelde organiseerde het allereerste Provinciale Kampioenschap pony’s LRV Oost-Vlaanderen. De inrichtende club was meteen ook goed voor de overwinning in de hoogste reeks van de groepsdressuur klasse 8-tal midden. Ook de in de beginnelingenreeks bleef de gouden medaille in Bassevelde. De hoogste reeks van de groepsdressuur viertal Licht werd gewonnen door LRV Kieldrecht. 

In de hoogste reeks van het springen (D-Midden) kon Eline Oelbrandt van LRV Sint-Niklaas met Eber De Pretendent (v. Waterhof’s Pretendent) zowel de barema-A als het stijlrijden op haar naam schrijven. Elise Van Den Branden (LRV Sinaai) pakte met Bonheur (v. Polsburry Pzjero) dubbel zilver. Brons was in barema-A voor Delano Vermeire van LRV Moerbeke-Waas en in het stijlrijden voor Fenna Goethals van LRV Bassevelde.

In C-Midden was de overwinning voor Aliki Rotsaert van LRV Bassevelde met Manor’s Top Jet (v. Beaucandon Brendan). De combinatie won zowel de barema-A-wedstrijd als het stijlrijden. In B-Licht was Laura Raemdonck (foto) van LRV Moerzeke de snelste in de barrage met Jopper. Ze bleef Mirthe Meessens (LRV Sinaai) voor met Rakker L (v. Rocky). Op stijl was het net andersom: daar kreeg Mirthe de meeste punten voor Laura. De derde plaats was in beide onderdelen voor Louise Steyaert van LRV Wachtebeke.

Laura Raemdonck had overigens een superdag, want ook de reeksen CL (met Oxford Van De Mespeleir) en DL (met Navayo) werden door haar gewonnen.

In de hoogste reeks van de dressuur D-Licht 2 kon Paulien Van Hecke uit de organiserende ponyclub LRV Bassevelde met Little Angel de jury het meest bekoren. Zilver was voor Mandy Martens van LRV Moerbeke-Waas. In C-Licht 2 stond Elise Van Den Branden met Boy van LRV Sinaai op het hoogste schavotje. De hoogste reeks van de B-pony’s, B-Licht 1, werd gewonnen door Mila Vereecke van LRV Bassevelde. Ook Senna Verhoeven van LRV Zottegem (AB2)  en Niels Van Pamel van LRV Haaltert (SB1) konden een lintje bemachtigen. 

De provinciale kampioen ponyspelen werd de ponyclub LRV Maarkedal. Het stoelrijden werd gewonnen door LRV Haaltert.

Deel dit bericht: