Nieuwsoverzicht

Nationaal

Regen zorgt voor aangepast programma op Provinciaal LRV-Kampioenschap West-Vlaanderen

10 september 2015

nyssenHet Provinciaal Ruitertornooi van LRV Ardooie kreeg een onverwachte wending. De springwedstrijden klasse Midden en Zwaar moesten na bijzonder zware regenbuien uitgesteld worden.  In het belang van de sport en de veiligheid zullen de combinaties uit de klasse Midden en Zwaar volgende zondag hun Provinciaal Kampioenschap afwerken. Om 14 uur start de klasse Midden. Om 16 uur springen de combinaties van de klasse Zwaar hun wedstrijd.  

In de voormiddag was LRV Bredene al Provinciaal Kampioen geworden in de groepsdressuur klasse Zwaar A. De nationale kampioenen van 2014 versloegen de organiserende vereniging uit Ardooie en kunnen zich nu weer volop gaan focussen op het Nationaal LRV-Kampioenschap straks op zondag 4 oktober 2015 te Waasmunster.  

In de klasse ZZ was het provinciale erelint voor Wilfried Nyssen (foto) van LRV Bredene met Canto (v. Saros van ’t Gestelhof).

Zijn neef en clubgenoot Wim Nyssen reed naar een tweede plaats met Don Quichot (v. Don Larino) voor Saartje Voets van LRV Sijsele met Whisper (v. Welthit II). In de klasse Zwaar 2 was de zege Frederick Decleir van LRV Middelkerke met Florian (v. Gribaldi).

 

In de klasse Licht springen was de zege voor David Linclau van LRV Pittem met Juventus. Juventus is een zoon van Corland.

Deel dit bericht: